Strekker seiersrekken seg utover Norges grenser? – Nærbø

Strekker seiersrekken seg utover Norges grenser?

Tidlig fredag morgen, lenge før folk flest hadde tenkt å stå opp, møtte Nærbøs spillere, trenere og støtteapparat i Loen. Turen gikk til Stavanger lufthavn og et morgenfly som var begynnelsen av reisen til Zagreb og første halvdel av kvartfinalen i EHF European Cup.

Motstander MRK Sesvete holder til i bydistriktet Sesvete, det største og mest folkerike distriktet som ligger øst i Kroatias hovedstad. Laget, som til daglig spiller i den kroatiske Premijer liga, spiller sin første sesong i EHF European Cup og har like godt kommet seg til kvartfinale uten å gå på et eneste tap. De kom, som Nærbø, inn i konkurransen i runde to og har slått ut greske A.C Paok (56-45), KH Besa Famgas fra Kosovo (59-50) og italienske Sidea Group Jinior Fasano (70-56). Forrige sesong prøvde de å kvalifisere seg inn i European Leauge, men ryk ut i første kvalifiseringsrunde

Søndagens ecupmotstander er ikke av det lavvokste slaget….nesten samtlige spillere er over 190 høye Foto:EHF

I hjemlig serie ligger Nærbøs motstander pr nå på tredjeplass i det som heter Championship group. I Kroatia spilles serien i to grupper, der de tre første lagene fra hver gruppe går videre til Champions Group og de resterende lagene spiller i Relegation Group. 

Der Nærbø kommer fra syv strake seire har laget fra Zagreb gått på ett tap på de to siste kampene. I starten på mars ble det et tremålstap mot Nexe, laget som leder Champions Group. Dagen før Nærbøs seier mot Runar Sandefjord slo MRK Sesvete til med en ti måls seier på hjemmebane mot Dubrava. 

Nærbøtroppen har ikke tatt turen alene til Zagreb, nærmere 30 supportere har også tatt turen til Kroatia for å støtte de blå og hvite på bortebane. Og støtte kan bli god å ha – det er en høyreist gjeng som venter Nærbøspillerne. De aller fleste spillerne i motstandernes tropp er over eller rett under 190 cmm, med 205 som det høyeste.

Ser vi på toppscorerlista til MRK Sesvete er det bakspillerekka som skårer mest. De to midt backene Ivan Dumenic og Davor Gavric med henholdsvis 32 og 27 mål pluss venstre back Patrik Hršak med 33 nettkjenninger. 

Etter syv strake seire og to målvakter som har blitt kåret til Nærbøs beste i fire av de syv kampene, er det et lag med selvtillit som møter på banen i Sesvete søndag. De har vist gjennom de siste kampene at de takler både forventningspress og forfall hos sentrale spillere. Vil seiersrekke fortsette også i Kroatia? Det får vi svar på søndag kveld.

Kampstart i Zagreb er klokken 19.00. Kampen streames, antagelig på klubbens YouTube-kanal. Link blir publisert like før kampstart. Mens vi venter på kampstart kan du allerede nå sikre deg billett til den avgjørende returmatchen i Sparebanken Vest Arena søndag 26.mars klokken 18.00

Nærbøs europacupeventyr støttes av Norges Håndballforbund