Slovakisk topplag venter i fjerde runde – Nærbø

Slovakisk topplag venter i fjerde runde

Etter en velkommen ligaseier mot Fjellhammer i Sparebanken Vest Arena for en uke siden, er det kvartfinaleplass i EHF European Cup det skal spilles på parketten i Sporting Hall MSK i den slovakiske byen Povazská Bystrica lørdag kveld. 

MSK Povazská Bystrica troner øverst på tabellen i den slovakiske Extraligaen med 16 strake seire. Som referanse kan vi nevne at Presov, laget som ligger på andreplass, i årets sesong klarte å kvalifisere seg inn til gruppespillet i EHF European League.  

Det slovakiske laget kom, som Nærbø, inn i årets European Cup i andre runde. Bosniske HC Izvidac ble slått med 66-61 sammenlagt etter Povazská Bystrica la grunnlaget for videre avansement med en solid 34-25 seier på hjemmebane. Neste utfordring var kroatiske HRK Gorica som ble beseiret i begge kamper med sammenlagtresultatet 57-48.

MSK Povanzska Bystricas resultater i de to første rundene av European Cup 2022-23

I forkant av lørdagens kamp har Nærbøtrener Fredrik Ruud både studert video av det slovakiske topplaget og forhørt seg med sin forgjenger Heine Jensen, tidligere slovakisk landslagstrener. Det er likevel en spent trener og spillergruppe som går på parketten lørdag – hvordan lagene står til hverandre i kampsituasjon er vanskelig å se ut fra video. Med på turen til Povazská Bystrica  er også en gjeng trofaste Nærbø-supportere som vil gjøre sitt ytterste for å støtte sitt lag. Målet er klart: å skaffe seg best mulig utgangspunkt foran returoppgjøret i Sparebanken Vest Arena. 

Dessverre streames ikke kampen, men dere kan følge livetrackingen fra EHF.

Billetter til returoppgjøret søndag 19.februar ligger allerede ute på Nærbøs App og kan også kjøpes her

Nærbø Herres deltakelse i EHF European Cup støttes av Norges Håndballforbund