Europatoget tøffer videre – Nærbø

Europatoget tøffer videre

Lørdag ettermiddag inviterte Nærbø jærbuen på førjulsfest i Nye Loen med returkamp i EHF European Cup mot finske BK-46 Handbold på menyen. I underkant av 1000 tilskuere svarte på invitasjonen og skapte magisk stemning og støtte fra tribuneplass til et Nærbølag som måtte vinne kampen med 3 mål for å gå videre til de siste 16 i årets European Cup.

Nærbø satte fart fra avkast og var allerede etter 6 minutter oppe i 3-målsledelsen de trengte. Der Nærbø, ved Tord Haugseng, Lars Sigve Hamre og Torger Edland, traff på sine første skudd, slet de finske gjestene mer med å finne veien bak Joachim Søholm Christensen i Nærbøs mål. Ikke uventet var det forrige kamps toppscorer Nico Rönnberg som satte BK-46s første mål for kvelden. Oppildnet av et livlig og høylytt publikum fortsatte hjemmelaget presset mot gjestenes mål, men uten like stort hell som i starten av omgangen. I stedet for sørget bomskudd og tekniske feil for at BK-46 både reduserte og utlignet Nærbøs forsprang. Med pauseresultat 16-15 så det ut som om det kom til å bli neglebitende spennende for de 907 på tribunen.

Hjemvendte Andreas Horst Haugseng satte ballen i mål to ganger på rappen i starten av andre omgang før strekspiller Ole Nærland var nestemann i scoringskøen. Med fem skuddbom, en tidlig utvisning og flere tekniske feil klarte ikke BK-46 henge på hjemmelaget og Nærbøs ledelse økte til 5 mål. I mål stengte Halvor-Elias Nærland butikken og plukket skudd etter skudd fra de finske gjestene, noe som gav gode muligheter å løpe inn nye Nærbø-scoringer. Ledelsen økte fra 5 til 8 mål, en ledelse som holdt seg kampen ut.

Nærbø kunne ta imot applausen fra sitt hjemmepublikum etter seier 35-27 og sammenlagtresultat 61-55. Nico Rönnberg ble også i lørdagens kamp toppscorer med 11 mål og fikk fortjent premien som BK-46s beste spiller. Publikum i Nye Loen stemte frem Halvor-Elias Nærland, med en redningsprosent på 47, til Nærbøs beste spiller i sterk konkurranse med Lars Sigve Hamre som lørdag ettermiddag traff på 9 av 9 skudd.

Trekningen til runde 4 (som også kalles siste 16) gjennomføres klokken 11.00 førstkommende tirsdag. Både Runar og ØIF Arendal gikk videre etter sine kamper på lørdag og er mulige motstandere i neste runde. I tillegg til tre lag fra Norge består de siste 16 av lag fra Østerrike, Serbia, Kroatia, Slovenia, Tsjekkia, Israel, Sverige, Italia, Slovakia, Kypros og Sveits. Kampene i fjerde runde spilles etter landslagspausen, 11./12. og 18./19. februar 2023.