En god omgang ikke nok i Karis – Nærbø

En god omgang ikke nok i Karis

Lørdagens førsteomgang i europacupen så nesten ut som en blåkopi av onsdagens ligaoppgjør for Nærbø Herrer, dessverre. Et godt forberedt BK-46 stoppet Nærbøs skyttere med aggressivt forsvarsspill og en målvakt som plukket det meste som kom fra jærbuene i Karis Idrottshall.

For det var et Nærbø som ikke var helt påskrudd som møtte opp på parketten i Finland. Hjemvendte Andreas Horst Haugseng startet som ventet kampen på benken og så et Nærbø-lag som slet å få ballen i mål i de første tretti minuttene. Hjemmelagets målvakt Mikeal Heinonen hadde en takknemlig oppgave bak en god forsvarsrekke og var med på å holde nordmennenes treffprosent ned mot 40% i starten av kampen. De tyvetalls tilreisende jærbuene på tribunen måtte se hjemmelaget gå til pause med en 15-9 ledelse, der Nærbø særlig slet med å stoppe tidligere ØIF-spiller Nico Rönnberg.

Full hall og god stemning i Karis Idrottshall i lørdagens europacupkamp. Foto: Trond Knutsen

Onsdag måtte Fredrik Ruud heve stemmen i pausen. Om han gjorde det også i dag vites ikke, men om det var det som skjedde bør han vurdere om pausepraten skal tas før kampene fremover. For, som tidligere i uken, var det et nytt Nærbø som kom ut fra garderoben etter hvilen. Andreas Horst Haugseng entret banen, han markerte seg allerede fra start med scoring. Forsvaret satt bedre og Halvor-Elias vartet opp med redninger som endelig gav mulighet å kontre inn reduseringer. Og nå var det bortelaget som hadde taket om kampen – utligningen kom med 15 minutter igjen å spille og Kasper Lothe sendte Nærbø i ledelse for første gang like etterpå.

De siste ti minuttene fulgte lagene hverandre tett, men det var de finske vertene som til slutt klarte å komme seg to mål foran, ikke overraskende ved Nico Rönnberg. Tre Nærbø-utvisninger i den avgjørende fasen av kampen gjorde det vanskeligere å ta igjen forspranget – i stedet for gav en av kampens mange tekniske feil BK-46 muligheten å øke ledelsen til tre, en mulighet høyrekant Sebastian Säkkinen benyttet seg av. Det siste minuttet fikk også hjemmelaget to utvisninger og Lars Sigve Hamre kunne fastsette sluttresultatet til 28-26 til BK-46.

John Thue ble kåret til Nærbøs beste med sine syv mål lørdag kveld. I intervjuet etter kampen innrømmet han at Nærbø nok ikke var helt på i starten av kampen og laget måtte være klare fra kampstart og ikke minst fjerne alle de tekniske feilene i returmøtet om en uke.

Hjemmelaget trener Andreas Rönnberg var selvfølgelig godt fornøyd med hvordan han lag løste første omgang og at de klarte å stoppe Nærbøs offensiv i andre omgang. Han var ikke fullt så fornøyd med returløpene i perioden nordmennene reduserte BK-46s ledelse, og understreket at å stoppe kontringsspillet blir en nøkkel i den avgjørende kampen.

Skal Nærbø ta seg videre til dette årets sist 16 i EHF European Cup må de altså ta igjen BK-46 sitt forsprang på to mål. Ikke en umulig oppgave, men da bør nok begge omganger ligne på dagens siste.

Billettene til returmøtet ligger allerede ute på app og på nett. Kampsponsor Vikeså Golv sponser alle barn under 16 år som vil på kamp med billett i «Den blå veggen» på felt E. Egen kode for dette ligger klar i appen. Lørdag blir også første gang Andreas er tilbake i Nærbø-drakt hjemme i Nye Loen igjen – DET fortjener også full hall og topp stemning!