Halvveis, men ikke avgjort – Nærbø

Halvveis, men ikke avgjort

Februar har så langt vært en opptur for Nærbø – tre seire av tre mulige vitner om at formpila inn mot sist halvdel av sesongen peker rett vei. Onsdag klatret laget for første gang denne sesongen over sluttspillstreken – søndag er det en mulig ny kvartfinale i EHF European Cup det skal spilles om. 

Å aldri opp seg har vært et kjennetegn for Nærbølaget gjennom årene. Det viste de igjen i Považská Bystrica for en uke siden da de kom tilbake fra fire mål bak til å knipe seieren rett før slutt. Kampens toppscorere for Nærbø ble Torger Edland og Kasper Lothe med fem mål hver. Hos de slovakiske motstanderne var det ikke uventet venstrekant Martin Briatka som stod bak de fleste målene, til sammen ni av MŠK Považská Bystricas nettkjenninger. 

Med seieren i Slovakia er halve jobben gjort, men kampen om kvartfinaleplassen er på langt nær avgjort. For å sikre den på Nærbø spille opp mot sitt beste, både fremover og bakover.

Med seg inn i L16-kampene har Nærbø fått følge av to kjenninger fra REMA1000-ligaen, både Runar og ØIF spilte sine returoppgjør lørdag. Runar hadde med seg en 9-målsledelse på bortebane mot slovenske RD Riko Ribnica  og hadde, til tross for tap på bortebane, full kontroll på videre avansement. ØIF Arendal spilte sin siste europacupkamp for sesongen hjemme i Sparebanken Sør-Amfi. Med et 13-målstap den første kampen mot serbiske Vojvodina ble oppgaven for stor, to-målsseieren på hjemmebane ble for liten til å kvalifisere seg videre. 

Bare to oppgjør av returoppgjørene i L16 spilles søndag – lørdag ble følgende lag klare for kvartfinale; Runar Sandefjord (NOR), HCB Karvina (CZE), RK Gorenje Velenje (SLO), HC Dukla Praha (CZE), Vojvodina (SBR) og Alingsås HK (SWE). De to siste oppgjørene Nærbø/ MŠK Považská Bystricas og Sidea Group Junior Fasano(ITA)/MRK Sesvete (CRO) spilles samtidig søndag kveld.

Kampstart i Sparebanken Vest Arena er klokken 18.00 søndag kveld. Billetter kan kjøpes i app eller på nett. Det selges selvfølgelig også billetter i døren på kampdagen. Kampen streames også på Håndball-TV

Nærbøs deltakelse i EHF European Cup støttes av Norges Håndballforbund