Sterkt resultat på vanskelig bortebane – Nærbø

Sterkt resultat på vanskelig bortebane

Hva kunne Nærbø stille opp med når det slovakiske topplaget MŠK Považská Bystrica stod på motsatt banehalvdel i Sporting Hall MSK ? Svar: En neglebiter av en kamp som ikke ble avgjort før sluttsignalet gikk!

Det var et lag som stod ubeseiret gjennom hjemlig serie som ventet Nærbø-spillerne i Povazská Bystrica lørdag ettermiddag der 1400 høylytte hjemme-supportere var klar til å støtte sitt lag i kampen om en kvartfinaleplass i European Cup. De tilreisende supporterne fra Nærbø prøvde så godt de kunne å gjøre seg hørt fra sitt hjørne i hallen, men var i klart fåtall.

Ute på banen var kampen jevnere enn på tribunen fra start. Kampens første mål stod Andreas Horst Haugseng for, men hjemmelaget svarte raskt og de to lagene byttet på å score til Kasper Lothe satte inn 5-5 på den første av Nærbøs fire straffer.

Etter å ha holdt følge de første ti minuttene tok tekniske feil og bomskudd over for det norske laget og MŠK økte ledelsen til 9-5 halvveis ut i omgangen. Nærbø byttet målvakt og Halvor-Elias Nærland tok plass mellom stengene samtidig som unge Torger Edland fikk prøve seg i den slovakiske heksegryta.

Tre raske scoringer av Torger etterfulgt av tekniske feil fra MŠK reduserte hjemmelagets forsprang til to mål foran. Da snappet like godt nevnte Edland ballen i forsvar og spilte opp Rassin Haugseng som sørget for at de norske gjestene kun lå ett mål bak med litt over ti minutter igjen av omgangen.

MŠK var ikke interessert i å gi fra seg ledelsen, de holdt seg ett og to mål foran før Torger Edland igjen var på farten og utlignet til 14-14 før han førte Nærbø i ledelsen 14-15. I sin jakt på å temme unge Edland brukte hjemmelaget ulovlige midler i forsvar og måtte se sin venstreback Ivan Bystrický bli sendt på tribunen med direkte rødt kort i slutten av første omgang.

Avslutningen av omgangen ble kaotisk med en time-out til Nærbø som ikke ble blåst i tide og langvarige diskusjoner i sekretariatet før de siste sekundene kunne spilles. Da kamp-uret markerte pause protesterte de tilreisende Nærbøsupporterne høylytt da de mente John Thue ble revet overende i skuddøyeblikket uten reaksjon hos kampens slovenske dommere. Lagene gikk i garderoben med pauseresultatet 17-17.

Starten på andre omgang ble en studie i bomskudd fra Nærbøs side, mens MŠK traff bedre bak Joachim Søholm Christensen. Fem minutter ut i den siste omgangen var hjemmelaget foran med tre mål, før Nærbø igjen tok igjen forspranget og utlignet ved strekspiller Gustav Bergendahl. Å ta ledelsen i kampen satt likevel langt inne for det norske laget  – MŠK tok igjen over initiativet og gikk igjen opp i en firemåls-ledelse.

Som i første omgang byttet Nærbø målvakt halvveis i omgangen, samtidig kom nok en 2004-modell inn på banen. Lars Thomas Line takket for tilliten med Nærbøs scoring nr. 26 i kampen – Nærbø var tre mål bak.

Med åtte minutter igjen til sluttsignalet stod John Thue frem på bortelaget venstrekant – i fire angrep på rad satte han ballen bak hjemmelagets målvakt. MŠK var nå kun ett mål foran og spenningen steg i det blå og hvite hjørnet av tribunen. Kunne Nærbø klare en sluttspurt?

Nok en venstreback måtte takke for seg da kampens andre røde kort ble tildelt Peter Jurák etter hans tredje to-minutter. Kasper Lothe satte sin fjerde syv-meter for kvelden og en sterk seier på bortebane var innen rekkevidde

I kampen siste minutter måtte Nærbø tåle to utvisninger, både Ole Nærland og John Thue måtte finne seg i å ta plass på benken mot slutten av kampen. Ville Nærbø klare stå imot 4 mot 6 i sitt forsvar? Kapser Lothe viste at han kan mer enn å score på straffer og brakte Nærbø i ledelsen for første gang i andre omgang med tretti sekunder igjen på klokka, men MŠK kvitterte umiddelbart til 34-34. Halvor-Elias Nærland fikk ballen raskt ut til avkast og i kampens aller, aller siste sekund kriget Lars Sigve Hamre inn seiersmålet på en vanskelig bortebane!

Nærbøspillerne takker sine supportere etter en sterk borteseier i europacupen. Foto: Barbora Talačová

En ekstra applaus til de tre 2004 modellene Torger Edland, Lars Eirik Larsen og Lars Thomas Line som lørdag kveld stod bak 9 av Nærbøs 34 mål!! Seier i første kamp betyr ett skritt i retning ny kvartfinale i European Cup, men avansementet er på ingen måte avgjort. Neste søndag spilles returoppgjøret i Sparebanken Vest Arena. Billettene er allerede sluppet, i app og på nett

Både ØIF Arendal og Runar Sandefjord har vært i aksjon i EHF European Cup denne helgen. Runar kan ta med seg et solid forsparng 38-29 til bortemøtet med RD Riko Ribnica neste helg, mens ØIF Arendal får en vanskelig oppgave i Sparebanken Sør Arena etter tap 29-42 mot serbiske Vojvodina.

Nærbøs deltakelse i EHF European Cup blir støttet av NHF.