Nærbø sølvvinnere i årets EHF European Cup – Nærbø

Nærbø sølvvinnere i årets EHF European Cup

Ingenting er umulig, det tar bare litt lengre tid heter det. Lørdag var 60 minutter ikke nok til det som mange anså som umulig – å ta igjen serbiske Vojvodinas 7-målsforsprang fra den første finalen i EHF European Cup i Novi Sad for en uke siden.

DNB Arena var igjen pyntet til Nærbøfest og før kampstart var flesteparten av tribunedelen farget blå med Nærbøfans i alle aldre klar for å bidra med sitt for å støtte lagets forsøk på å hente hjem sin andre europacuppokal på like mange år. Også Vojvodina hadde sine støttespillere på tribunen – på bortefeltet hadde det samlet seg flere serbere som til vanlig er bosatt i Stavanger og området rundt.

Og det skulle vise seg at det var den lille serbiske delegasjonen som fikk mest å juble for. Selv om Nærbø holdt ledelsen gjennom den første omgangen, klarte de aldri stikke fra slik Vojvodina gjorde på sin hjemmebane. På det meste var hjemmelaget tre mål foran og lydnivået steg i takt med forventningen til hjemmepublikummet. Vojvodina svarte og klarte utligne Nærbøs ledelse til pause. Det stod 10-10 da lagene gikk til garderoben – like langt og nå hadde hjemmelaget kun tretti minutter på seg til å score 8 mål mer enn motstanderen.

I andre omgang var det Vojvodina og deres tilskuere på tribunene som hadde mest å juble for. Som i første omgang florerte feilene i hjemmelagets angrep og som i den første finalekampen manglet skudd bakover i banen. Nærbø stilnet både på tribunen og på banen og med 23-25 seier kunne Vojvodina løfte trofeet i årets EHF European Cup som vinnere.

Selvfølgelig er det gullet en har mest lyst på når en står i en finale, men vi skal allikevel hylle trenerteamet og Nærbølaget som står i sin andre europacupfinale på to år! Det er ikke alle forunt. At det ble sølv dette året kan vi tillate oss å være litt skuffet over i dag, men i morgen skal vi legge skuffelsen bak oss og sette pris hvilken bragd Nærbølaget har klart å gjøre i årets sesong.