Stor oppgave i sesongens siste kamp – Nærbø

Stor oppgave i sesongens siste kamp

Lørdag spiller Nærbø sesongens siste kamp…og ikke hvilken som helst kamp. Nok en gang skalde blåkledde fra Jæren kjempe om europacupgull. Vi må være ærlige si at utgangspunktet er vanskelig – det ble tøft både for spillerne på banen og tilskuerne på tribunen i serbiske Novi Sad for en uke siden. Motstander RK Vojvodina kommer til DNB Arena i Stavanger med syv måls ledelse og en god dose selvtillit etter den første finalekampen i egen hall. 

Er syv mål for mye å ta igjen? Vojvodina er det godt lag med rutinerte spillere som med erfaring fra spill i høyere rangerte europacuper enn EHF European Cup -de spiller tøft i forsvar og kan være vanskelige å stoppe i angrep. Så har Nærbø gitt opp?

På ingen måte! Andre omgangen i Serbia ble jevnspilt og endte til slutt opp med et uavgjort resultat. Den første finalekampen ble preget av ingen Nærbømål fra bak-eller strekspillere. Kun åtte mål havnet bak den serbiske målvakten de første tretti minuttene og alle åtte stod kantspillerne. Det er ikke vanlig kost i håndballverdenen generelt eller Nærbø spesielt.

Å treffe fra bakspillerplass er en ting som må rettes på om det skal være håp om at fjorårets europacup-trofe skal få en tvilling i Sparebanken Vest Arena. I tillegg må Nærbøs spillere tørre å gå i de tøffe duellene med det høyreiste midtforsvaret til Vojvodina. Klarer de blåkledde det kan det bli en morsom ettermiddag.

Storstuen DNB Arena i Stavanger blir kanskje ikke fullsatt når det avgjøres hvilke av de to finalelagene som kan heve trofeet, men over 3000 håndballinteresserte tilskuere på tribunen skal gjøre sitt beste for å gi Nærbø en ekstra boost i forsøket på å innhente Vojvodinas ledelse. 

Billetter til lørdagens E-cupfinale kan du kjøpe her – for siste gang denne sesongen skal det gis #blodsnåttogjuling på bane og tribune på jakt etter nye #stolteøyeblikk.

Nærbøs opptreden i europac