Tøft, svett og høylytt – Nærbø

Tøft, svett og høylytt

Det ble spådd en tøff, varm kamp med høyt volum fra tribunen i Sportska hala Slana Bara i serbiske Novi Sad søndag kveld. Nærbø kom fra nesten to ukers spillefri mot et Vojvodina som i samme tidsperiode hadde spilt fire kamper i hjemlig serie og sluttspill. På tribunen skulle godt 60 jærbuer prøve å hamle opp med et over 1800 mann sterkt publikum – det skulle vise seg å bli tøft på begge arenaer.

Nærbø kom best i gang etter at de to slovenske dommerne blåste i gang kampen – Vojvodina bommet på sine tre første forsøk og ble raskt straffet av Nærbøs kantspillere – John Thue og Theodor Svensgård scoret kampens to første på fra hver sin side. Også hos Vojvodina ville kantspillerne vise seg frem – hjemmelagets fire første mål ble satt av venstrekant Bojan Radjenovic og høyrekant Darko Milenkovic.

Theodor Svensgård svarte med to nye nettkjenninger, inkludert en straffe, men da hadde allerede Vojvodina kommet seg to mål foran gjestene mens båret frem av et energisk og høylytt publikum på tribunen. Og mens gjestene slet med å finne mål fortsatte de serbiske mestrene å finne veien gjennom Nærbøs forsvar.

I hele tolv minutter stod Nærbø på fire mål før det nok en gang var en av de blåkleddes kantspillere som traff bak den serbiske målvakten – John Thue kunne notere seg for to raske scoringer. Hjemmelaget hadde utnyttet gjestenes måltørke godt, med ti minutter igjen av omgangen hadde ledelsen deres økt til fem mål.

Nærbø slet med å komme gjennom Vojvodinas forsvar og ble gang på gang låst ned av et tøftspillende serbisk forsvar. Status etter de første tretti minuttene var 15-8 til hjemmelaget, åtte tekniske feil til Nærbø og 8 av 8 scoringer fra kantspillerne.

For det skulle gå nesten 43 minutter før en av Nærbøs bakspillere for første gang kunne notere på scoringslista – Andreas Horst Haugseng satte Nærbøs mål nr. 16 i en andre omgang som skulle vise seg å bli mer jevnspilt enn de første tretti minuttene.

Tord Aksnes Lode ble byttet inn på høyrekanten og takket for tilliten med to kjappe scoringer. I samme periode straffet Vojvodina Nærbøs 7 mot 6 spill med tre treff i åpnet mål – med et kvarter igjen å spille holdt hjemmelagets ledelse vokst til ni mål foran.

Andreas Horst Haugseng traff mål ytterligere tre ganger mot slutten av kampen og bidro til at Vojvodina ikke stakk lenger fra i målprotokollen enn de syv målene de opparbeidet seg i første omgang. Kantspillerne fortsatte å treffe og John Thue ble kampens toppscorer med åtte mål. På høyrekanten kunne Theodor Svensgård notere seg for seks treff (tre straffer) og Tord Aksnes Lode viste igjen at han vet hvor målet står etter et langt skadeavbrekk med sine tre scoringer.

Sluttresultatet 30-23 gir Vojvodina en stor fordel når den andre finalekampen skal spilles i DNB Arena lørdag. Samtidig viser 15-15 i andre omgang at det er mulig å komme på talefot med de serbiske mestrene.

Blir det vanskelig – ja. Er det mulig – fortsatt ja. I Novi Sad var det Vojvodina som nøt godt av sine supporteres støtte, hjemme i DNB Arena er det Nærbø sin tur å ha sin «gjeng» i ryggen. Billetter kjøper du her – lørdag får vi vite hvem som får løfte årets EHF European Cup trofé!