Spenning til siste slutt i e-cupens semifinale – Nærbø

Spenning til siste slutt i e-cupens semifinale

Det har tatt ett døgn for å finne ordene etter gårsdagens semifinale i EHF European Cup. For kampen som skulle avgjøre retten til å spille i EHF European Cups finale om fire uker ble så nærme en blåkopi av fjorårets semifinale som en kan komme.

To forskjeller var det imidlertid – laget på andre siden het Runar Sandefjord i stedet for Drammen og Nærbø skulle forsvare en to-målsledelse i stedet for å ta igjen 3 mål. Og Runar kom virkelig til Nærbø med seier i blikket, om enn ikke problemfritt. For Sandefjordlaget fikk en dårlig oppladning til kampen da flyet fra Torp ble halvannen time forsinket og spillerne hastet inn dørene i Sparebanken Vest Arena kun 45 minutt før kampstart.

Det skulle en ikke tro når kampen ble blåst i gang, som så ofte før var kampen mellom de to ligakollegaene tøff og tett. Runar Sandefjord viste at det var flere spillere enn Christoffer Rambo som kunne finne veien til mål og lagene fulgte hverandre tett de første femten minuttene. Så fikk hjemmelaget litt ekstra gang på lagmaskineriet og lå en stund fire mål foran gjestene. De hvitkledde hadde ingen planer om å gi opp europadrømmen og utlignet til 17-17 før pausesignalet.

De 1418 på tribunen, som med 10 unntak, løftet Nærbø frem fortsatte å støtte sitt lag gjennom den siste delen av kampen. På en dag da begge Nærbøs målvakter viste seg menneskelige ble det vanskelig å riste av seg Runar, men hjemmelaget klarte likevel å holde seg foran gjestene i målprotokollen.

Det endret seg åtte minutter før slutt da Runar overtok ledelsen. Fire minutter senere var Nærbø igjen i føringen, to minutter til og Sandefjordlaget var kun to mål unna tre-målsseieren de behøvde. Nærbø misset i sitt siste angrep og Runar scoret i det påfølgende. På klokka lyste 31-33 og nok en gang skulle europacupfinalisten avgjøres på straffekast i Sparebanken Vest Arena.

Samme hall, samme mål, samme siden av banen og samme spente stemning som for ett år siden fylte hallen.

Hjemmelaget åpnet ballet – Kasper Lothe satte den første straffen sikkert i mål. Joachim Søholm Christensen gikk frem for å stille seg i målet samtidig som Runars Martin Lindell gikk frem til straffemerket. Jokke satt i riktig hjørne og Nærbø var i førersetet. Tord Haugseng, Andreas Horst Haugseng og John Thue scoret alle på sine forsøk, det samme gjorde Runars utvalgte. Dermed lå alt press på Nærbøs siste straffeskytter.

Akkurat som i fjor stod spillerne samlet på midten og en høyrekant skulle stå for avgjørelsen – i fjor var det Tord Aksnes Lode, i år Theodor Svensgård. Og akkurat som for ett år siden kunne resten av Nærbølaget storme frem og kaste seg rundt spilleren som avgjorde kampen. Med treff på fem av fem straffer og 5-3 ledelse var det ingen behov for Runar å ta sin femte og siste 7-meter. Nærbø kunne igjen motta hyllest og jubel fra Nærbøtilhengerne på tribunen etter en ny finaleplass i EHF European Cup var et klar.

Eller nesten nesten klar – mandag ettermiddag ble det kjent at Runar Sandefjord har valgt å legge inn protest etter kampen. Dermed er ikke Nærbø bekreftet som vinner av semifinalen før protesten er behandlet og under tirsdagens trekning av hvem som spiller hjemmekamp først kommer det derfor til å stå Vojvodina vs. vinner Nærbø/Runar Sandefjord på kampoppsettet.