Første etappe på vanskelig bortebane – Nærbø

Første etappe på vanskelig bortebane

Etter en jevn seiersrekke i vårsesongen ble det tre strake tap for Nærbø mot Elverum i sluttspillets semifinale. Den tidlige exiten fra sluttspillet betydde også en to ukers spillepause for jærbuene før finalespillet i EHF European Cup starter på søndag. Motstander Vojvodina kommer til europacupfinalen omtrent rett fra seiersfesten etter at de tirsdag ble den serbiske mestre. Det var det serbiske lagets 10 mesterskap på rad – det er ingen hvem som helst som venter Nærbø i Serbia på søndag. 

Så hva et vi om laget fra Novi Sad, bortsett fra at de er lystne på å ta tittelen fra den regjerende mesteren? Laget består av en god blanding yngre lokale spillere og erfarne spillere utenfra. Mest dominant er den belarussiske venstre backen Barys Pukhouski, med imponerende 54 mål til nå i europacupen. Også Milos Grozdanic må Nærbøs forsvar se opp for – venstrevingen står bak 36 mål på vei mot søndagens finale. 

Etter å ha innkassert førsteplassen nasjonalt vender nå Vojvodina blikket mot Europa og finalen mot Nærbø. Den serbiske klubben ønsker å bruke den tredje rangerte e-cupen som det første trappesteget mot de høyere rangerte europacupene – European League og Champions League. 

I fjorårets finale stod Nærbø mot rumenske Baia Mare – et lag som så og si aldri taper på hjemmebane. Slagordet «nobody wins in Baia Mare» ble effektivt slått til jorden av et hardt kjempende Nærbølag som til slutt vant både den første kampen på hjemmebane og på den fryktede bortebanen i Baia Mare. 

Søndagens kamp i Sportska hala Slana Bara blir nok noen hakk opp fra Baia Mare, Vojvodina spiller tøft i forsvar og har en målvakt som kan stenge buret. Trener Rune Haugseng uttalte til Jærbladet før avreise til Beograd torsdag ettermiddag at han var fornøyd om Nærbø stod med fire minusmål etter søndagens kamp. 

At det er vanskelig å vinne i Novi Sad kan fjoråret trener Heine Jensen skrive under på. Hans ØIF Arendal møtte søndagens finalemotstander i EHF European Cups fjerde runde. I den serbiske heksegryta ledet hjemmelaget med fem mål etter en omgang før det ble full stopp for sørlendingene i andre omgang og hele 13 minusmål med hjem til returoppgjøret i Sparebanken Sør-Amfi. 

Skal Nærbø få med seg et bra utgangspunkt hjem til den avgjørende finalekampen i DNB Arena 3.juni må de holde hodet kaldt mot Vojvodina, spille på sine styrker og blokke ut en full hall som støtter sitt lag. Eller rundt 60 av tilskuerne vil heie på de blå fra Norge, men vil nok slite med å komme til orde. Interessen rundt Vojvodina er stor – klubben mottok 6000 henvendelser om billetter til finalekampen til en hall som tar godt 2000 tilskuere. 

Uansett utfall i søndagens kamp skal det hele avgjøres om en uke – «hjemme» i DNB Arena. Billetter kan du kjøpe her – da kan du få oppleve det kun få Nærbøsupportere opplevde i fjor, å se gleden til vinnerlaget når trofeet løftes og vinneren av EHF European Cup 2022-23 kåres.