Borteseier i norsk ecupoppgjør – Nærbø

Borteseier i norsk ecupoppgjør

Vi kunne nesten trykket ctrl+c/ctrl+v fra 2022 på denne tiden. Nok en gang skulle Nærbø ut i semifinale i European Cup, nok en gang mot en antatt sterkere norsk motstander, nok en gang på bortebane i første semifinalekamp og ikke minst – nok en gang hadde Nærbølaget følge av en hærskare tilhengere fra Jæren klar for å støtte sitt lag mot nye #stolteøyeblikk i Europa.

Men der sluttet også likhetene. For mens Nærbø foran fjorårets semifinale aldri hadde slått motstander Drammen, var kamphistorikken mot søndagens motstander noe annerledes. Runar og Nærbø har spilt jevnt i både serie og cup de siste årene, og selv om Runar endte på en tredjeplass i årets REMA1000-liga mot Nærbøs femteplass, forventet de fleste tilskuerne i Runarhallen et tett og spennende oppgjør.

Og forventningen ble innfridd fra fløyts gikk – Nærbøs toppscorer John Thue satte inn kampens første mål før Runar umiddelbart utlignet ved Kasper Haugen Furu. De to ligakollegaene fulgte hverandre de første fem minuttene – da klarte de gjestende jærbuene å øke ledelsen til to mål foran da Ole Nærland satte inn en retur fra Andreas Horst Haugsengs skudd. Det tok imidlertid ikke lang tid før Runar hadde utlignet Nærbøs ledelse igjen – sandefjordlagets toppscorer Christoffer Rambo traff godt bak sin tidligere lagkamerat Joachim Søholm Christensen.

De to semifinalistene fulgte hverandre til 8-8 – da gav et par tekniske feil i angrep og en utvisning til Ole Nærland Runar muligheten å stikke fra. På stillingen 11-9 røk Nærbø på en dobbel utvisning av to av sine viktigste forsvarsspillere, Rassin Haugseng og Gustav Bergendahl. Den muligheten grep Runar og økte ledelsen til 5 mål inn mot pause. En sluttspurt fra de blåkledde de siste minuttene sørget for at hjemmelaget kun ledet med tre mål etter halvspilt kamp, 17-14.

Av Runars 17 mål i første omgang stod Christoffer Rambo bak 8 av dem – det var tydelig hvem Nærbøs forsvar måtte stoppe for å skaffe seg best mulig utgangspunkt foran den avgjørende semifinalekampen hjemme i Sparebanken Vest Arena 23.april.

Selv om Joachim Søholm Christensen stod til en redningsprosent på 40% i første omgang, var det Halvor-Elias Nærland som tok plass mellom stengene da dommerparet fra Moldova blåste i gang kampen igjen. Og han bestemte seg like godt for å stenge buret det første kvarteret. For selv om Runar satte omgangens første mål og dermed økte ledelsen til fire mål, stod det 18-18 kun fem minutter senere. Nærbøs raske opphenting tvang frem en uvanlig tidlig time-out fra Runar-benken for å prøve å bryte bortelagets positive start på omgangen.

Det så ikke ut til at spillebruddet hjalp hjemmelaget nevneverdig. Nærbø-forsvaret hadde bedre kontroll på toppscorer Rambo i enn i første omgang, og da få andre på Runar tok ansvar mot mål stoppet de hvitkleddes angrepsspill opp. Gjestene derimot, hadde fått blod på tann og tok både over ledelsen og økte den til 6 mål halvveis ut i den andre omgangen.

Og der kunne vi godt blåst av kampen for Nærbø sin del. Det siste minuttene kladdet det skikkelig i angrep, selv om vi tillater oss å stille litt spørsmålstegn ved noen av dommeravgjørelsene inn mot sluttminuttene. En tredje utvisning og påfølgende rødt kort til Gustav Bergendahl gav Runar muligheten å spille i overtall med fire minutter igjen på klokka. Nærbø klarte likevel, med godt støtte av i overkant av 150 tilreisende jærbuer på tribunen, å holde hjemmelaget bak seg og kunne dermed sette seg på bussen hjem til Jæren med tomålsseier 29-27.

Seier på bortebane smaker alltid bra, men det betyr ikke at finaleplassen i EHF European Cup er avgjort. Vi er sikret på at Runar vil komme til Sparebanken Vest Arena søndag 23.april med seier og finaleplass i blikket. Og klarer vi å få over 150 jærbuer til Sandefjord på en søndags kveld bør vi klare å fylle Sparebanken Vest Arena når finalebilletten skal deles ut. Du kan kjøpe din billett i Nærbøs App eller på nettsiden.