Europacup i Sandefjord – med 150 jærbuer på slep – Nærbø

Europacup i Sandefjord – med 150 jærbuer på slep

Nok en gang har Nærbø spilt seg frem til semifinalen i EHF European Cup. Nok en gang står det en ligakollega på den andre banehalvdelen. Forskjellen dette året er at motstanderen heter Runar Sandefjord i stedet for Drammen. Og i år, som i fjor, må jærbuene finne seg i å bli regnet som utfordrer til finaleplassen. 

For selv om Runar Sandefjord og Nærbø har delt broderlig på seier og tap i møtene seg imellom de siste årene, endte Runar opp med bronsemedalje i årets REMA1000-liga mot Nærbøs femteplass. Og til tross for jærbuenes seier på hjemmebane for en måned siden har Runar siden vært på seierssporet – med 10-målsseieren over Drammen da bronseplassen i ligaen skulle avgjøres som et høydepunkt.

At Runar stiller som favoritt på hjemmebane betyr ikke at Nærbø har tenkt å gjøre det enkelt for de hvitkledde – også jærbuene har store deler av vårsesongen vært på samme seierssporet som Runar, nå sist med seier i Drammenshallen i sluttspillets kvartfinale. Runar klarte også hale i land en seier i sin kvartfinale, selv om de måtte vente helt til siste minutt før de klarte riste KRS Topphåndball av seg. Siden søndagens hjemmelag spilte sin kvartfinale på torsdag får de en dag mindre hvile, men slipper reisebelastningen Nærbø får inn mot kampen. Jærbuene setter seg på bussen og en 6 timers tur til Sandefjord lørdag formiddag etter en lett treningsøkt i Nærbøhallen.

Runar Sandefjord har stort sett hatt en problemfri vei så langt i europacupen. Etter de tok plass i andre runde av EHF European Cup har de gått komfortabelt gjennom sine fire kamper uten tap. De har møtt lag fra Makedonia, Estland, Slovenia og nå sist fra Tsjekkia. Nærbø har hatt en litt mer kronglete vei inn mot semifinalen. Selv om de har vunnet kampene sammenlagt gikk de på tap mot finske BK-46 på bortebane i 3.runde og et tap på hjemmebane på kroatiske MRK Sesvete i den siste kvartfinalen. I tillegg til Finland og Kroatia har årets europacup tatt jærbuene til Slovenia og Slovakia. 

For noen få dager siden ble månedens lag i REMA1000-ligaen offentliggjort – der fikk Nærbøs venstrekant John Thue plass for tredje gang (Runar fikk for øvrig tre spillere inn på sammelaget). Han er også Nærbøs toppscorer i hjemlig liga med 105 nettkjenninger. Toppscoreren for hele ligaen står søndag på motsatt banehalvdel – Christoffer Rambo står med 156 mål gjennom sesongen. Han er med andre ord en mann jærbuene må stoppe på søndag, noe det klarte med bravur sist lagene møttes. Robin Wulvik er også en mann Nærbøforsvaret må passe på, høyrekanten står loggført med rett over 100 mål denne sesongen. 

De samme to spillerne leder an scorings-statistikken til Runar i europacupen, mens det er venstre back Tord Haugseng og høyrekant Theodor Svensgård som har funnet målet flest ganger for Nærbø. I tillegg til de som scorer mål kommer målvaktspillet til å bli viktig faktor søndag. Joachim Søholm Christensen har nok lyst å fortsette der han slapp mot Runar Sandefjord i Sparebanken Vest Arena – da kunne han best karakteriseres som en levende vegg. Også hjemmelaget har målvakter som kan bli kampavgjørende, det viste svenske Anton Hellberg nå sist i sluttspillkampen mot KRS da han var en viktig brikke da seieren ble sikret helt mot slutten av andre omgang.

Med seg til Sandefjord på søndag får Nærbø ca. 150 supportere. Det er intet mindre enn imponerende at så mange tar den lange veien bort og hjem, mange samme dag, for å støtte laget sitt i jakten på en ny seier i europacupen. Vi er sikre på at de 150 vil gjøre seg både sett og hørt i Runarhallen – og få konkurranse på tribunen av Runars hvite engler. Her ligger det an til #blodsnåttogjuling både på tribune og bane!

For de som ikke tar turen til Sandefjord kan kampen sees på handballtv.com. Hvis du skal til Sandefjord og ikke har kjøpt billett enda kan det gjøres i Runars app eller på nettsiden deres. 

Hvis du er en av de som ikke allerede har skaffet deg billett til returoppgjøret i Sparebanken Vest Arena søndag om en uke, kan du fikse det også samtidig i Nærbøs app eller her

Nærbøs deltakelse i europacupen støttes av Norges Håndballforbund