3 er det magiske tallet – Nærbø

3 er det magiske tallet

3 er det magiske tallet lørdag – Nærbø må vinne returmatchen mot finske BK-46 Handbold med 3 mål for å sikre videre avansement i EHF European Cup.  Lørdag for en uke siden stakk det finske laget av med seieren i en fullsatt Karis Idrottshall. Etter en dårlig start reduserte Nærbø forspranget mot slutten av kampen, men måtte likevel se seg slått 28-26. Lørdag faller avgjørelsen – hvem går videre til neste runde, Nærbø eller BK-46 Handbold.

Kampen på bortebane viste at Nærbøs finske motstander hadde gjort hjemmeleksa si – forsvaret og målvakten stoppet bakspillerrekka effektivt, kun Rassin klarte å sette ballen bak Mikael Heinonen i det finske målet de første tretti minuttene. I angrep var Nico Rönnberg en konstant trussel og med sine syv mål i første omgang var han en stor bidragsyter BK-46 sin solide 15-9 ledelse til pause.

Med hjemvendte Andreas Horst Haugseng på banen i andre omgang snudde jærbuene kampen. Bakspillerne begynte å treffe mål, tekniske feil fra hjemmelaget gav muligheten til å kontre inn lette mål og helt bakerst plukket Halvor-Elias Nærland flere viktige baller. Ikke bare reduserte de blå og hvite forspranget, de overtok også ledelsen midtveis i omgangen. Mot slutten av kampen vekslet lagene på å inneha ledelsen, men det var til slutt de finske vertene som kunne juble for seier.

BK-46 Handbolds trener Andreas Rönnberg var fornøyd med sitt lags innsats på hjemmebane og håper de tar momentet fra den kampen med seg til Nye Loen. Nærbø har hjemmebanefordel, men har også presset av en seier med minst 3 mål på seg. Skal det bli avansement og plass blant de seksten siste lagene i europacupen må Nærbø lørdag møte opp i begge omganger og ikke minst luke bort tekniske feil.

Returoppgjøret lørdag kl. 16.00 blir Andreas Horst Haugseng sin retur til Nye Loen i blått etter sitt opphold i Elverum. Vi håper en #fullblåhall vil ta imot ham og støtte laget i jakten på nye #stolteøyeblikk og å sette #nærbøpåeuropakartet.

Billetter kan kjøpes i appen, på nett og i døra på kampdagen, husk at dere også kan kjøpe familiebilletter på langsiden. Kampsponsor Vikeså Golv sponser billetter til alle barn under 16 år i «Den blå veggen» – egen kode ligger klar til bruk i appen.