Er ett mål nok? – Nærbø

Er ett mål nok?

Få timer etter ett poeng var sikret mot BSK i Nye Loen onsdag startet Nærbø reisen gjennom Europa som til slutt endte i østerrikske Graz (eller Gradec på slovensk) torsdag kveld. Der ble de tatt imot av RK Slovenj Gradecs representant som ble med dem videre til byen ved elva Mislinja nordøst i Slovenia, Slovenj Gradec.

Fredagen har laget brukt til en treningsøkt i Sportna Hala Slovenj Gradec, videomøte og ellers slappet av  og samlet overskudd etter en dag på reisefot. I morgen faller avgjørelsen  – hvem tar seg videre til 3.runde i EHF European Cup? Nærbø, som har ett mål og gå på fra kampen i Nye Loen for en uke siden, eller de slovenske utfordrerne som har fordelen av en hjemmearena som ryktes å være utsolgt.

Både Nærbø og RK Slovenj Gradec har vært i aksjon i hjemlig liga i uken som har vært. Nærbø måtte som kjennet se ett poeng glippe mot BSK på hjemmebane onsdag, mens våre slovenske motstandere samme dag kunne innkassere en 4-målsseier på bortebane mot Dobova. Både Nærbø og RK Slovenj Gradec beholdt med det samme tabellplassering – Nærbø på 10.plass i REMA1000-ligaen, Slovenj Gradec på sin 5.plass i den slovenske NLB Liga

I forhåndsomtalen før morgendagens kamp uttaler hjemmelaget at de forventer en jevn og tøff batalje som i Nye Loen for en uke siden. De har lært nordmennene bedre å kjenne og har særlig bemerket seg Joachim Søholm Christensens solide innsats mellom stengene og Tg Svengsårds åtte scoringer fra den første kampen. På samme måte som det slovenske trenerteamet har lært Nærbø bedre å kjenne har også Rune Haugseng og Fredrik Ruud sett, analysert og observert. Begge trenerbenkene har lagt sine slagplaner for mest mulig å stoppe motstanderen og avansere vider i Europa. 

Slovenj Gradecs målvakt Gašper  Dobaj, var veldig delaktig i at Nærbø-seieren for en uke siden  ble med knappest mulig margin. Ikke bare kom han opp i 46% redninger, han noterte seg også for 3 scoringer i et tomt Nærbø-mål.  Lørdag må ikke bare jærbuene plassere skuddene bak ham – de må også demme opp for et sultent slovakisk lag som blir støttet av en full hall. Hvem blir stående igjen som seierherrer til slutt? Det blir en knalltøff oppgave for Nærbø. Som Rune Haugseng under kveldens pressekonferanse – årets Nærbøutgave mangler 7 spiller fra laget som vant turneringen  i fjor. 

For Nærbø sin del viste kampen i midtuken mot BSK gode steg fremover, særlig i andre omgang. Målvaktene fortsetter å prestere på godt nivå, forsvaret jobbet bedre sammen og samspillet satt bedre også fremover. I tillegg var skuddarmen til både Lars Sigve Hamre og Tord Haugseng innstilt på onsdag – vi håper siktet fortsatt er innstilt til lørdagens kamp og at Theodor Svengsård og månedens venstrekant i REMA1000-ligaen John Thue får baller å løpe på. 

Kampstart er klokken 19.00 og kampen streames på Facebook  Statistikk fra den første kampen kan du lese her.