3.runde i EHF European Cup tar oss østover – Nærbø

3.runde i EHF European Cup tar oss østover

Det har vært en travel uke for Nærbøs håndballherrer, lørdagens 3.rundekamp i EHF European Cup blir jærbuenes tredje kamp på en uke. NM-kvartfinalen mot Elverum og REMA1000-ligakampen mot Drammen endte med tap, begge kamper som fort havnet i bakgrunnen da nyheten om Andreas Horst Haugseng sin retur til Nærbø brøt sent onsdag kveld. Andreas er allerede spilleklar for Nærbø og befinner seg i Finland sammen med resten av laget.  

Nærbøs motstander i europacupens tredje runde holder til i Karis, litt vest for Finlands hovedstad Helsinki. BK-46 er en klubb med lange tradisjoner i finsk håndball, og det finske elitelaget som innehar flest titler gjennom årene. De siste årene har Riihimäki Cocks tatt over som Finlands beste herrelag, men Nærbøs motstander vant så sent som i 2020 sin foreløpig siste tittel. 

Den finske eliteserien teller kun syv lag, der de fire beste går videre til sluttspill. BK-46 ligger pr. dags dato på andreplass og går inn til møtet med Nærbø med en god kamprekke i ryggen – fire strake seire vitner om et lag i form. 

Som Nærbø kom laget fra Karis inn i europacupens 2.runde og vant overbevisende mot det tyrkiske laget Spor Toto SK (80-43 sammenlagt). Venstreback Nico Rönnberg, midtback Oliver Nordlund og høyrekant Sebastian Säkkinen er BK-46s toppscorere med henholdsvis 21, 11 og 11 mål.

På finnenes trenerbenken finner vi en gammel kjenning av Nærbøs trener Fredrik Ruud. Andreas Rönnberg (toppscorer Nico Rönnbergs bror) har en fortid fra Elverum på samme tid som Ruud jobbet der. Nå møtes de altså på hver sin trenerbenk på jakt etter en plass blant de 16 siste lagene i EHF European Cup. 

Nærbø har ikke vært hjemme på Jæren siden ligatapet mot Drammen tidligere i uken. I stedet for reiste de direkte til Finland torsdag morgen for å være best mulig forberedt til lørdagens kamp. Den gode kamprekken jærlaget hadde før NM-kvartfinalen søndag ble brutt med tap i både NM og liga, nå jaktes nye #stolteøyeblikk i Finland. 

Det er ikke bare på spilleflaten en vil finne nordmenn under lørdagens kamp. Noen av Nærbøs supportere har også tatt seg en helgetur til vårt naboland i øst for å støtte laget i jakten på et godt resultat. Returkampen spilles i Nye Loen lørdag 10.desember og billettene til den kampen er allerede sluppet

Kampstart i Karis Idrottshall er klokken 15.00 lørdag ettermiddag (16.00 lokal tid i Finland). Kampen streames på YouTube

#blodsnåttogjuling #nærbøpåeuropakartet