Elverum sterkest i Terningen – Nærbø

Elverum sterkest i Terningen

Det har gått i ett for Nærbø den siste tiden – og onsdagens kamp mot Elverum i Terningen Arena var den tredje i rekken på seks dager. Nærbøs tropp herjes fremdeles av skader og sykdom som gav seg utslag i at Tord Haugseng og Lars Sigve Hamre måtte stå over onsdagens kamp. Andreas Horst Haugseng var ikke spilleklar og selv om Kasper Lothe var tilbake i troppen etter søndagens fravær var det ikke tvil om at bortelaget hadde et svekket utgangspunkt før møtet med Elverum.

Strekspiller Ole Nærland gav da også uttrykk for at det gjaldt det å komme seg gjennom kampen med æren i behold og hvile skadde og syke friske i den lange pausen som følger. Selv om uttalelsen kanskje hørtes ut som en fallitterklæring hadde ikke gjestene tenkt å gjøre ting fullt så enkelt for hjemmelaget i årets siste kamp.

Som i NM-møtet i Nye Loen for noen uker siden ble også kveldens kamp stykket opp av mange utvisninger i første omgang. Såpass mange at forsvarsspiller Gustav Bergendahl fikk sin tredje allerede etter et kvarters spill og måtte se resten av kampen fra tribunen. Dermed forsvant nok en viktig Nærbøspiller med store deler av kampen igjen å spille.

Men Nærbø bet seg fast de første ti minuttene – en periode begge lag måtte finne seg i å spille hver sin periode med to spillere utviste. Elverum var flinkere å utnytte sitt overtallsspill og klarte å komme seg foran med tre mål. Den måldifferansen bestod store deler av omgangen, men at kreftene begynte å ta slutt for gjestene viste etter hvert igjen i både rot og tekniske feil i angrep. Elverum økte sin ledelse inn mot pausen og kunne gå til hvilen med 18-12 ledelse.

Etter pause kunne egentlig Elverum bare kontrollere ledelsen – Nærbø fortsatt å plukke med seg utvisninger og hjemmelaget hadde ti minutter ut årets siste omgang en 24-16 ledelse. Nærbø hadde ingenting å tape og satset sine siste krefter på å spille 7 mot 6 i angrep med Ole Nærland og Lars Eirik Larsen på linja.

Og så var det dette med å bite tenna sammen da. Laget fra Jæren har vist før at de ikke gir seg ved første motstand, ei heller onsdag kveld. Selv om Elverum resten av kampen hadde en komfortabel ledelse ble den redusert fra ti mål foran 27-17 ved halvspilt omgang til fem mål foran 30-25 fem minutter før full tid. De fem minuttene satte Elverum 3 mål mot Nærbøs 2 og hjemmelaget kunne ta juleferie med 33-27 seier og sesongens tredje seier mot Nærbø.

Nå venter heldigvis en lang periode uten kamper, først med julefri før en treningsperiode venter i januar under mesterskapspausen. Heldigvis for Nærbøs del, for makan til sykdomsforfall er det lenge siden vi har opplevd! I februar venter Fjellhammer i første kamp i Nye Loen før det blir tur til Slovakia og europacup. Forhåpentligvis er både sykdom og skader historie innen den tid!