Årets siste kamp

Årets siste kamp venter for Nærbø onsdag kveld. Etter viktige to poeng på søndag skal jærbuene til en historisk vanskelig bortebane – Elverum venter i Terningen Arena. 

Onsdagens to motstandere har allerede møtt hverandre to ganger i årets sesong, begge ganger i Nye Loen. Tidlig i september reiste Elverum hjem med to poeng etter en 4-målsseier i det som var sesongens første hjemmekamp for Nærbø. Seier ble det også til de sorte og hvite da semifinaleplassen i Final8 ble sikret for noen uker siden.

Elverum har hatt en ujevn sesong så langt – kanskje ikke så uventet når en ser på spillerprofilene de har mistet siden fjorårets suverene trippelmesterskap. Etter å gå gått nesten feilfritt gjennom fjorårssesongen, har det allerede blitt fire tap på Elverum til nå i sesongen. Ujevne resultater til tross – lørdag viste de sorte og hvite seg fra sin beste side da medaljekandidat Runar ble sendt hjem fra Treningen Arena med et solid tap i bagasjen. 

Noe av de samme utfordringene som Elverum har også Nærbø hatt, bare i motsatt ende av tabellen. Nye spillere begynner å finne sin plass, samspillet sitter bedre og med det har også resultater kommet, nå sist i en vanskelig bortekamp i Halden der jærbuene, etter å ha ligget under store deler av kampen, dro i land en 36-30 seier. Et sterkt resultat, særlig med tanke på sykdomsproblemene som har herjet Nærbø sin tropp den siste halvannen uken. 

Med seier i morgen vil Elverum krype helt opp i ryggen på Drammen som ligger på sølvplass bak suverene Kolstad, for Nærbø vil en seier føre dem enda nærmere sluttspillstreken. Hjemmelaget må, både ut fra tabellplassering og tidligere resultater, finne seg i å være favoritter i årets siste kamp.

For de som er på plass i Terningen Arena onsdag kveld kan Elverum friste med mange kjente navn i FanZone før kampen. Både vår trener Fredrik Ruud og tidligere målvakt Vegard Bakken Øien stikker innom, i tillegg til landslagstrener Thorir Hergeirsson.

Kampstart er klokken 19.00 og kampen kan sees på tv2Play