Nærbø-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Nærbø

Nærbø-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport

Lørdag kveld og REMA1000-liga har ikke vært en vanlig kombinasjon på Jæren – det knyttet seg en viss spenning til hvor mange som ville finne veien til Nye Loen i konkurranse med mange andre tilbud denne lørdagskvelden. Men kombinasjonen første hjemmekamp, trippelmester Elverum på besøk og Andreas Horst Haugseng tilbake på sin gamle hjemmebane lokket 1100 håndballhungrige publikummere til tribunen i Nye Loen. Hva kunne den nye versjonen av Nærbø stille opp med mot Elverums utvalgte?

At Elverum har en bred stall visste vi fra før av – på lørdag ble det tydelig illustrert da bortelaget kom til Jærs med 17 spillere og den som måtte ta plass på tribunen var bakspiller Josip Vidovic. Til sammenligning reiste Nærbø til Trondheim tre dager før med 14 spillere – hjemme i Nye Loen på lørdag stod det 16 navn på kortet der de to ekstra var rekruttene Jonas Mælen og Andreas Lervik.

I 2019 og 2020 ble Elverum sendt på dør med tap i bagasjen – de to seirene lever håndballpublikumet på Jæren fortsatt godt på. Såpass godt at de totalt fem kampene med klare tap fra fjorårets sesong (to seriekamper og tre sluttspillkamper) var så godt som glemt. Og som vanlig viste hjemmelaget ingen respekt for Elverum-laget i starten av kampen. To raske keeperredninger av Joachim Søholm Christensen i Nærbø-målet og to like raske utvisninger til Elverum gav Nærbø ledelsen i starten i kampen før Elverum-målvakt Emil Kheri Imsgard viste at han også kan plukke frem viktige redninger.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom starten før bortelaget stakk litt fra etter halvspilt omgang. Et mål foran ble til to – tre – fire. Ole Nærland klarte å pirke inn omgangens siste mål rett før pause og Nye Loen-publikummet kunne klappe sine spillere i garderoben med tre mål frem til Elverum, 15-18.

Ole Nærland satte også 2.omgangs første mål, men Elverum og særlig en glitrende Tobias Grøndahl hadde ikke tenkt å reise tomhendte fra Nye Loen lørdag kveld. Et sedvanlig livlig publikum i Nye Loen gjorde sitt beste for å gi energi til sine blåkledde favoritter, men tekniske feil i angrep resulterte i lette Elverum-scoringer – med femten minutter igjen målforskjellen +6 i favør bortelaget.

Halvor-Elias Nærland kom inn i Nærbøs mål de siste 20 minuttene og skal med flere 100% redninger ha sin del av æren for at avstanden frem til Elverum krympet de siste ti minuttene. Publikum været muligheten for at hjemmelaget kunne ta igjen Elverums forsprang, men nye tekniske feil gav i stedet Elverum muligheten å trygge seieren 27-31.

Nå kan du følge Nærbøs bortekamper ved å abonnere på Håndballpakka på TV2Play

Ingen de 1100 på tribunen ble overrasket over at Halvor-Elias for andre gang på to kamper ble kåret til Nærbøs beste spiller etter en strålende 2.omgang. Enda mindre overraskende var kåringen av Tobias Grøndahl som med 13 scoringer på 13 forsøk og 9 assist var selvskreven som både Elverums og banens beste.

Etter kampen gav både Fredrik Ruud og Rune Haugseng uttrykk for at til tross for to tap i seriestarten er det mye positivt å bygge videre på. Etter en hektisk seriestart blir det nå en pause på 14 dager før det på ny skal kjempes om poeng i Nye Loen – da med Haslum som motstander.