Kvartfinale siste stopp i årets NM – Nærbø

Kvartfinale siste stopp i årets NM

Med en semifinale i NM og tur til Final8 i potten var det to tente lag som kom på banen i Nye Loen søndag kveld. Litt for tente ifølge kveldens dommerpar – hele 17 utvisninger, inkludert ett rødt og ett blått kort ble delt ut i løpet av kvartfinalen mellom Nærbø og Elverum.

Gjestene fra Elverum scoret kampens første mål ved bakspiller Stig-Tore Moen Nilsen før hjemmelagets Ole Nærland kvitterte i neste Nærbø-angrep. De blå og hvite klarte å holde følge med fjorårets cupmestre de fem første minuttene før venstrekant Orri Freyr Thorkelsson sørget for to-målsledelse for Elverum for første gang i kampen.

Svenske Daniel Blomgren hadde en meget god dag på parketten i Nye Loen, både i forsvar og angrep. Seks mål og solid forsvarsspill kunne han notere på egen konto i løpet av første omgang. Bakerst hos de sorte og hvite plukke Emil Kheri Imsgard stadig flere av Nærbøs skudd og sørget for at Elverum kunne øke sin ledelse til fem mål – en ledelse som holdt seg inn til pause med 15-20. I motsetning til i Nærbøs siste kamper hadde ikke hjemmelagets målvakter en særlig god dag på jobb, hverken Halvor- Elias Nærland eller Joachim Søholm Christensen fikk tak på Elverums skyttere.

Så var det disse utvisningene da… hele 10 stykker i løpet av de første tretti minuttene. 4 av dem kom etter halvspilt omgang, da stemningen ble noe vel amper på Nærbøs banehalvdel. Torger Edland holdt Tobias Grøndal akkurat litt for lenge og begge gikk i bakken. I kaoset som oppstod tok Uros Borzas regelrett nakketak på Tord Haugseng med to minutter til Tord og blått kort til Borzas som resulat. Elverum, som allerede hadde en mann utvist før «slåsskampen», måtte spille videre med fire mann på banen mot Nærbøs fem.

Andre omgang fulgte stort sett samme spor som første – Elverum satte sine sjanser i mål, Imsgard stod ofte i veien for Nærbøs skuddforsøk og gjestenes ledelse fortsatte å øke. Også utvisningene fortsatte i andre omgang – sju stykker ble det i andre halvdel av kampen. Elverums andre røde kort for dagen ble tildelt forsvarssjef Niclas Fingren etter sin tredje utvisning midtveis i andre omgang.

Med en solid ledelse til Elverum fikk flere av Nærbøs unggutter spilletid de siste minuttene.   Lars Thomas Line, Jonas Mælen, Lars Eirik Larsen og Torger Edland fikk alle slippe til i Nærbøs angrep sammen med Kasper Lothe og Gustav Halvorsen. Tidligere Nærbøspiller Sindre Heldal satte kampens siste mål bak Halvor-Elias Næland og fastsatte resultatet til en solid og fortjent 38-30 seier til Elverum.

Elverums beste ble mannen som satte kampens første mål – Stig-Tore Moen Nilsen satte til slutt åtte mål og fikk utdelt bestemannspremie sammen med Nærbøs Tord Haugseng som i dag ble litt for alene i hjemmelagets angrep.

Vi ønsker Elverum lykke til i Final8 sammen med KRS Topphåndball, Kolstad og ØIF Arendal i februar. Selv snur vi blikket mot REMA1000-ligaen og bortekamp mot Drammen på onsdag før turen går til Finland og 3.rundekamp i EHF European Cup førstkommende lørdag.