Siste akt eller ekstraforestilling? – Nærbø

Siste akt eller ekstraforestilling?

En uke etter Elverum og Nærbø møttes til den første semifinalen i årets sluttspill har Elverum en hånd på finaleplassen med seier i de to første møtene. Den første kampen i Terningen Arena hadde de sorte og hvite god kontroll på hjemmebane før Nærbø nesten spiste opp forspranget kort tid før slutt. Onsdagens kamp i Sparebanken Vest Arena ble en thriller helt til siste sekund da en lynrask aksjon fra Elverums sisteskanse reddet de hvitkleddes andre seier. Søndag må Nærbø gjøre noe de aldri før har gjort for å presse frem en fjerde semifinale og holde liv i håpet om en finaleplass i årets sluttspil – de må vinne på Elverums hjemmebane.

2-0…det resultatet lyver litt om styrkeforholdet mellom de to semifinalistene. For der Elverum var suverene i fjor har de vært mer ujevne i år – både semifinalen i Terningen og hjemme i Sparebanken Vest Arena viste to lag som er mer jevnspilte enn de siste sesongene.

Forrige lørdag var to unggutter i fokus på hvert sitt lag – Elverums Benjamin Berg med sine syv mål og Nærbøs Torger Edland som var sentral både fremover og bakover på banen i perioden de blåkledde nesten utlignet hjemmelagets ledelse.

Emil Kheri Imsgard ble fortjent kåret til Elverums beste i det første oppgjøret, men det var to andre målvakter som kom i fokus i den andre semifinalen. Nærbøs Halvor-Elias Nærland plukket flere viktige baller i begge omganger, blant annet et straffekast fra Tobias Grøndahl. I det andre målet kom tsjekkiske Simon Mizera inn i andre omgang og ble direkte kampavgjørende, både ved å redde et straffekast 10 minutter før slutt og ved å stoppe Nærbøs siste skudd og dermed sikre Elverum seieren.

Elverumspillerne kaster seg over sin målvakt etter Mizeras redning i siste sekunder i andre semifinale onsdag. Kan du juble like høyt etter tredje semifinale?

Så hva med søndagens tredje oppgjør mellom de to semifinalistene? Elverum er bare en seier unna å nå en ny sluttspillfinale, et viktig steg for klubben om de skal ha håp om å beholde CL-plassen de ønsker seg. Skal Nærbø klare å presse frem en fjerde semifinale må de som nevnt gjøre noe de ikke har gjort før – å vinne en kamp i Terningen Arena.

Nærbøs Lars Sigve Hamre ble belønnet med 2.minutters utvisning etter denne situasjonen mot slutten av den andre semifinalen.

Stikkord fra de første to semifinalene

Målvaktene

• Emil Kheri Imsgard var suveren i den første semifinalen på hjemmebane. Hans 6 redninger Nærbøs første syv skudd preget resultatet resten av kampen og han bidro også med viktige redninger mot slutten da kampen nesten vippet de blåkleddes vei.
  • Halvor-Elias Nærland økte redningsprosenten fra rundt 20% i Terningen Arena til over 40% i onsdagens kamp. Særlig i andre omgang holdt han Nærbø inne i kampen da angrepsspillet stoppet opp.
  • Simon Mizera ble tungen på vektskålen under i den andre semifinale med 6 redninger på 9 skudd i andre omgang.

Playmakerne

• Med 26 assist og 17 mål så langt i årets sluttspill lever Tobias Grøndahl opp til ordet playmaker. Onsdag ble det ingen spillemål på Grøndahl, men han var nest sist på det meste som skjedde i Elverums angrep i tillegg til de fire straffemålene han satte bak Nærbøs målvakt.
  • Etter massivt fokus fra pressen før semifinalene stod Andreas Horst Haugseng bak fire mål og like mange assists i den første semifinalen. Onsdag satte han kun en ball i mål, men var nest sist på hele 13 baller.

Forsvarsspillet

• I semifinale 1 låste Niklas Fingren og hans kollegaer i Elverum-forsvaret Nærbøs skyttere og hindret både skudd og frispilling ut til kant. Onsdag gjorde Nærbøs forsvars-duo Rassin Haugseng og Gustav Bergendahl seg det samme og Elverums skyttere ble holdt nede på ti mål mot sytten i det første oppgjøret.

Taktikken

• Fredrik Ruud og Rune Haugseng mot Børge Lund og Raymond Hamar – kampen på benken er vel så viktig som den som foregår på banen. Vil angrep 7 mot 6 igjen prege kampbildet, eller vil de foretrukne forsvarsformasjonene farge kampbildet?

3-0 til Elverum eller en fjerde kamp i Sparebanken Vest Arena 18.mai? Svaret får vi søndag kveld klokken 18.15. Kampen kan du se i Terningen Arena eller på TV2 Play/TV2 Sport 2. Billetter til kampen kan du kjøpe her