Kan Nærbø utligne Elverums fordel på hjemmebane? – Nærbø

Kan Nærbø utligne Elverums fordel på hjemmebane?

Tirsdag kveld og Runar har for kort tid siden utlignet til 1-1 i sin semifinaleserie mot Kolstad. Kveldens kamp viser hvorfor vi elsker sluttspill – det antatt sterkeste laget kan ikke hvile på tidligere bragder, da blir en fort straffet. Og med det vender vi blikket mot onsdagens semifinale – kan Nærbø utligne Elverums fordel i sin semifinale-serie og også sikre seg minst fire oppgjør i kampen om plassen i årets sluttspillfinale?

For Nærbø har sjelden vært nærmere seier i Terningen Arena enn de var lørdag kveld. Selv om de hvitkledde stod igjen med en 3-målsseier til slutt, og ledet brorparten av kampen, kunne det lett tippet gjestenes vei da jærbuene våknet for alvor mot slutten av andre omgang. Elverums 6-målsledelse 11 minutter før slutt hadde syv minutter senere krympet til kun ett mål og bare en god Emil Kheri Imsgard hindret Nærbøs unge strekspiller Lars Eirik Larsen å sette utligningsmålet.

Og akkurat der vippet kampen Elverums vei igjen – Tobias Grøndahl satte inn Elverums 29.mål og nevnte Imsgard reddet de neste forsøkene fra både Torger Edland og Andreas Horst Haugseng. Dermed slapp de fjorårets sluttspillmester med skrekken på hjemmebane og leder semifinalerekka 1-0 før returmøtet i Sparebanken Vest Arena onsdag kveld.

Når vi ser på tallene fra lørdagens kamp er det særlig en statistikk som utmerker seg – målvakts kampen. Nærbøs to målvakter, som har vært solide store deler av sesongen, fikk aldri tak på Elverums skyttere lørdag kveld og måtte begge se redningsprosenten duppe under 30. I andre enden av banen var Emil Kheri Imsgard, sett med Nærbø-øyne, irriterende god. Særlig i starten av første omgang da han reddet 6 av de 7 første skuddene fra de blåkledde virket han ustoppelig og han endte da også til slutt på over 40 i redningsprosent.

Onsdag kveld får Nærbø nok en sjanse, denne gangen på hjemmebane i Sparebanken Vest Arena. At de blåkledde kan sende Elverum hjem med tap har vi sett før, selv om det begynner å bli noen år siden. Skal det lykkes hjemmelaget å utligne Elverums ledelse må skuddene sitte bedre bak Elverums målvakt – i den første semifinalen ble det for mange bom på opplagte målsjanser. I tillegg må kantspillerne komme mer til sin rett, sjelden har vi sett John Thue og Theodor Svensgård så lite involvert som på lørdag. Bakover må Nærbøs målvaktspar spille opp mot sitt vanlige nivå, mens Elverums skyttere med Benjamin Berg og Daniel Blomgren, samt playmaker Tobias Grøndahl, i spissen må hindres fra å få like stort spillerom som i forrige kamp.

I Sparebanken Vest Arena kan publikum fort bli hjemmelagets 8.spiller – Nærbøs hjemmebane er ofte omtalt som en vanskelig arena å gjeste. Onsdagens semifinale har kampstart klokken 20.15 og billetter kan du kjøpe i Nærbøs App og her, samt i døren på kampdagen!