Er to kvartfinaler nok? – Nærbø

Er to kvartfinaler nok?

Kvartfinale – semifinale – sluttspill – ecup. De siste to ukene har gått i ett og når vi i tillegg spiller mot et norsk lag også i europacupen kan det gå i surr for noen og enhver! Bare for å understreke: onsdag kveld spiller Nærbø den andre av tre mulige kvartfinaler i sluttspillet mot Drammen. Med forrige ukes seier på bortebane har Nærbø muligheten å ta seg videre til sluttspillets semifinale etter kun to kamper.

Kristian Kjellings Drammen har alltid vært en vanskelig nøtt for Nærbø. Men i årets sesong har jærbuene kunnet krysse av for både første ligaseier og første borteseier mot laget som til slutt havnet på fjerdeplass i REMA1000-ligaen, en plass over Nærbø.

Sett med Nærbø-øyne var ikke de første tretti minuttene av sluttspillkampen i Drammen sesongens lystigste opplevelse. Tekniske feil, bom og skudd mot åpent mål i 7 mot 6 spill gav Drammen muligheten å gå opp i en 6-målsledelse. Til pause hadde hjemmelagets ledelse krypet til fire mål foran, mange tenkte nok at det gikk mot nok en hjemmeseier for Drammen i egen hall. Helt slik gikk det ikke.  

For i en andreomgang som Drammens trener Kristian Kjelling selv karakteriserte som det svakeste DHK hadde levert så langt i sesongen, tok ikke Nærbø bare igjen hjemmelagets ledelse – de kunne også reise hjem med en 3-målsseier i bagasjen. Dermed har jærbuene muligheten å avgjøre sluttspillets kvartfinale i egen hall etter kun to kamper. 

Mens Nærbø har en busstur tur/retur Sandefjord og en tøff kamp mot Runar Sandefjord i beina, har DHK kunnet trene i ro og mak frem mot onsdagens kamp. Men Drammen har kniven på strupen og må vinne for å holde liv i sluttspilldrømmen – lykkes de med det må det en tredje kamp til for å avgjøre hvem som tar seg videre sluttspillets semifinale. 

Med to sterke seire på bortebane er det endelig på tide å komme hjem til Sparebanken Vest Arena igjen. I helgen tok nærmere 150 blåkledde jærbuer turen til Runarhallen på en søndag kveld – da bør vi klare #fullblåhall på hjemmebane! Billetter til onsdagens kvartfinale kan du kjøpe i Nærbøs app eller her. Barn under 16 år kan hente ut gratis billett på felt E med kode «Hurtigruta» takket være kampsponsor Hurtigruta Carglass på Jærhagen