Så nær, så nær, Nærbø – Nærbø

Så nær, så nær, Nærbø

2 semifinaler mellom Nærbø og Elverum er historie. 2-0 til Elverum og for oss som heier mest på de blåkledde føltes det hele litt tomt etter sluttsignalet gikk i Sparebanken Vest Arena onsdag kveld. For det var så nærme, så nærme at Nærbø tok sin første seier mot Elverum på fire år i det som kan kalles de forspilte muligheters kamp. I stedet for reiser Nærbø søndag til Terningen Arena med kniven mot sluttspillstrupen etter et tap med knappest mulig margin onsdag kveld.

I den første sluttspillkampen slet Nærbø med å sette ballen bak Elverums målvakt og tillot dermed at de sorte og hvite tidlig gikk opp i en klar ledelse. Det skjedde ikke i Sparebanken Vest Arena – her holdt de to motstanderne følge store deler av den første omgangen før det til slutt var gjestene som klarte å stikke fra med tre mål. Det ble kjempet hardt i begge forsvar, noe som blant annet resulterte i to utvisninger til Elverums forsvarsklippe Niklas Fingren. Det, og flere gode redninger av Nærbøs Halvor-Elias Nærland, gav hjemmelaget muligheten til både å ta innpå og til slutt ta over ledelsen i egen hall. Til pause kunne 1200 entusiastiske tilskuere juble for to måls ledelse til Nærbø.

Elverums Patrick Helland Anderson åpnet scoringskontoen i andre omgang, men Nærbø hadde ikke tenkt å selge seg lett på hjemmebane. To kjappe mål av John Thue og ett av Ole Nærland sendte hjemmelaget fire mål foran og publikum i Sparebanken Vest Arena begynte å kjenne ferten av tidligere triumfer mot Elverum. På stillingen 19-16 stod ikke tiden, men resultatet stille i nesten fire minutter før Tobias Grøndahl reduserte Nærbøs ledelse til to mål.

I samme periode byttet Elverum målvakt og tsjekkiske Simon Mizera kom inn i gjestenes mål – det skulle vise seg å bli kampavgjørende. For Mizera vartet opp med seks redninger på ni skudd og var dermed sterkt delaktig i at Elverum spiste innpå og til slutt utlignet til 21-21 på straffe. Tidligere Nærbø-spiller Sindre Heldal lurte sin tidligere lagkamerat Halvor-Elias Nærland og bortelaget var tilbake i ledelsen. Torger Edland svarte kontant og lagene var like langt igjen.

Kampens siste mål blir satt av bortelagets Kassem Awad 90 sekunder før slutt. Samme spiller kunne punktert kampen i Elverums siste angrep, men ble stoppet av Halvor-Elias Nærland som dermed gav sine lagkamerater muligheten til å sikre ekstraomganger. Den muligheten nektet Simon Mizera Nærbø – da Tord Haugseng ble tvunget til å ta kampens siste skudd var Elverums sisteskanse kattemykt ned i hjørnet med beinet og reddet sitt sjette skudd for kvelden.

Med Elverums 5-1 forsvar forsvant også scoringsraten til Nærbø, i andre omgang ble det kun åtte mål på de blåkledde. 0-2 i kamprekka om sluttspillfinale og ny kamp i Terningen Arena om kun fire dager, det lukter litt deja vu fra forrige sesong. Forskjellen er at Elverum seire ikke har vært like klare som i fjor og Nærbø har aldri vært kjent for å gi seg. Søndag skal det nok en gang gis #blodsnåttogjuling i forsøket på å forlenge kamprekka som avgjør hvem som skal spille årets sluttspillfinale.