Klar for semifinale 1 – Nærbø

Klar for semifinale 1

Sluttspillets semifinaler kastes i gang i Kolstad Arena fredag kveld med seriemester Kolstad og Runar som hovedrolleinnehavere. I morgen er det Elverum og Nærbø sin tur – klokken 18.15 blåses den første semifinalen mellom de to lagene i gang i Terningen Arena. 

Det blir fjerde gangen denne sesongen de to lagene møter hverandre, de tre første møtene har alle endt med seier til serietoeren Elverum. Ofte har kampbildet mellom morgendagens motstandere vært preget av tøft forsvarsspill, utvisninger og røde kort, som i NM-kampen i november i Sparebanken Vest Arena.

Ett blikk på tabellen og historikken mellom de to lagene gir favorittstempelet til Elverum, selv om årets sesong har svingt mer enn vanlig for de sorte og hvite. Det så vi sist i sluttspillets kvartfinaler da Fjellhammer reiste hjem fra Terningen Arena med seier og presset frem tre kamper for å avgjøre hvem som skulle ha semifinaleplassen. 

For Nærbø sin del har vårsesongen vært en lang opptur etter kraftig motgang ved sesongstart. Vårsesongens innsats ha løftet jærbuene fra nedre del av tabellen til femteplass ved ferdigspilt liga, ny finaleplass i EHF European Cup og 2-0 i kamper mot Drammen i første runde av sluttspillet.

Hvem stikker av med den første seieren i Terningen Arena i morgen? Elverum er sulten på en ny CL-plass, da må de først forsere Nærbø i semifinalen, og aller helst ta føringen i kamprekka på hjemmebane. De blå og hvite har aldri før returnert til Jæren med seier fra Terningen Arena, kan lørdag bli dagen det skjer?

Også i fjor møttes de to lagene i semifinalen – det endte med 3-0 i kamper Elverum, som til slutt stod igjen som sluttspillmestre. Flere gjetter at det dette året kan gå til både fire og fem kamper for å avgjøre om det blir sluttspillgrossist Elverum som står i nok en finale eller om Nærbø vil nå nok en milepæl. Startskuddet går i morgen – vi gleder oss!