Sluttspurten holdt ikke helt inn – Nærbø

Sluttspurten holdt ikke helt inn

Før kampen spådde TV2 ekspertkommentator Bent Svele at Elverum hjemme i Terningen Arena kom til å bli en for stor oppgave for Nærbøs håndballherrer. Den påstanden hadde han historisk belegg for å komme med ut fra Elverums ubrutte seiersrekke mot Nærbø på eget dekke – og etter kampen hadde eksperten fortsatt sine ord i behold.

For det var Elverum som kom best i gang i Terningen Arena. Et forsøk på å markere ut Tobias Grøndahl fra start resulterte Ikke uventet i et 7 mot 6 spill fra Elverum. Overtallet i hjemmelagets angrepsspill  gjorde arbeidsforholdene vanskeligere for Nærbøs vanligvis solide forsvar, og dermed også for målvaktene. Riktignok var det bortelaget som satte kampens første mål ved Rassin Haugseng, men derfra og ut handlet det meste om de sorte og hvite i første omgang.

Elverum fortsatte sitt overtallsspill med hell, Nærbø gikk seg fast i duellspillet mot hjemmelagets forsvar og de gangene gjestene brøt gjennom forsvaret slet de med å plassere ballen bak en god Emil Kheri Imsgard. Etter 10  minutters spill stod Nærbø fortsatt med 1 mål og nevnte Kheri Imsgard med 6 redninger.

Halvveis ut i omgangen stod det 7-4 til Elverum, fem minutter og tre Tord Haugseng-scoringer senere lyste det 11-7 på resultat-tavla. Elverum hadde et godt grep om semifinalens første kamp da Nærbøtrener Fredrik Ruud tok kampens første time-out åtte minutter før pause.

Tre mål til Elverum og fire til Nærbø før pausesignalet og lagene kunne gå i garderoben med 16-12 ledelse til de sorte og hvite. Omgangen ble avsluttet med en 7-meter fra Tobias Grøndahl som traff Halvor-Elias Nærland i ansiktet, og det måtte videodømming til for å vise at ballen spratt fra brystet til målvakten og opp i ansiktet.

2.omgang startet i samme spor som første. Elverum holdt grepet om kampen i egen hall der solid innsats fra forsvar og målvakt gjorde livet vanskelig for de blåkledde. 11 minutter ut i omgangen hadde ledelsen økt til seks mål og det var duket for en ny time-out fra Nærbøbenken uten at det endret kampbildet nevneverdig. Elverum beholdt sin seksmåls-ledelse og så ut til å styre mot en solid seier i første semifinalekamp.

Ti minutter igjen på klokka og 2004-modellene Torger Edland, Lars Eirik Larsen og Lars Thomas Line ble alle byttet inn på banen. De tre bidro i løpet av fire minutter med like mange scoringer og plutselig var  Nærbø kun tre mål bak. Elverum rotet i sitt angrepsspill og Andreas Horst Haugseng satte inn Nærbøs 26.mål – avstanden mellom lagene var plutselig kun to mål.. Tidligere Nærbøspiller Sindre Heldal klarte ikke overliste Nærbøs målvakt og Torger Edland førte gjestene helt opp i ryggen på Elverum med 28-27. Skulle de blåkledde klare å snu kampen i andre omgangs siste akt?

Igjen skulle Emil Kheri Imsgard vise seg å stå i veien for Nærbøs forsøk – først på Lars Erik Larsen sin sjanse til å utligne, så på Torger Edland sitt skuddforsøk. Det gav Benjamin Berg muligheten å sette inn sitt sjette og syvende mål og sende hjemmelaget tre mål foran med 28.11 igjen på klokka. Nærmere kom aldri Nærbø i den første semifinalekampen – Elverums siste mål for kvelden kom ved Sindre Heldal, mens Jesper Edland fastsatte sluttresultatet til 31-28 med et straffemål etter sluttsignalet.

Lars Sigve Hamre kåres til Nærbøs beste, mens Emil Kheri Imsgard fortjent fikk samme oppmerksomhet på Elverums lag.

Elverum tar dermed ledelsen 1-0 i kamper før onsdagens møte mellom de to semifinalistene i Sparebanken Vest Arena. Nå trenger vi et fullsatt Sparebanken Vest Arena i ryggen i forsøket på å utligne Elverums fordel i kampen om en finaleplass i sluttspillet.

Billetter kan du kjøpe i Nærbøs app og her. Barn under 16 år kan hente ut gratisbillett på felt E ved kode «Q10» fra kampsponsor Q10-personell.