1-0 og endelig seier i Drammenshallen! – Nærbø

1-0 og endelig seier i Drammenshallen!

Har vi hjerte til slike kamper? Tydeligvis for vi puster fortsatt, men den første sluttspillkampen var en berg-og dalbane for Nærbøsupportere. For makan til rot, bom og tekniske feil i starten av første omgang er det lenge siden vi har sett…kanskje ikke siden sist vi var på besøk i Drammenshallen!

For selv om det var jevnt i starten, var det hjemmelaget som var i førersetet de første tretti minuttene i egen hall. Etter Andreas satte inn Nærbøs sjette mål etter godt 12 spilte minutter var det klart for show fra Drammens høyrekant. Lynkjappe Ola Hoftun Lillelien satte fire mål på rappen og sørget egenhendig for at drammenserne plutselig var foran med nettopp fire mål. Den ledelsen økte til 6 foran før Nærbø fikk hentet seg noe inn igjen før pause og kunne gå til en mye tiltrengt hvile fire mål bak. For som Ole Nærland sa etter kampen – «Dæ såg egentle ikkje ud som me hadde lyst å spæla kamp i fysste…»

Fredrik Ruud mente kampen lignet mistenkelig på sist besøk i Drammenshallen og mante til å finne nye løsninger i angrepsspillet for å komme rundt Drammens solide og bevegelige forsvar. Ruuds løsning: utfordre hjemmelaget mer i forsvar, nye triks i angrepsspillet fremover. 

Kristian Kjelling var også mindre fornøyd med det hans spillere presterte de siste minuttene før pause og mente nøkkelen til å stå igjen som seierherre var å kvitte seg med forferdelige prestasjoner.

Det så ikke ut som Nærbø-treneren hadde nådd inn med sitt budskap i starten av andre omgang…for den startet med to tekniske feil og et bomskudd før Gustav Bergendahl fikk satt Nærbøs 12 mål for kvelden på en retur fra målvakt Nikoali Wiig. Da hadde Drammen allerede putta to mål bak Halvor-Elias Nærland og var fem mål foran. Den ledelsen så det ut som DHK hadde tenkt å holde på kampen ut…men Nærbø hadde tenkt det annerledes. 

For da Theodor Svensgård reduserte til tre mål bak reddet Halvor-Elias Nærland hjemmelagets neste skudd, etterfulgt av en perlescoring fra Rassin Haugseng før Andreas Horst Haugseng snappet ballen og leverte til venstrekant John Thue. Plutselig var differansen kun ett mål i favør hjemmelaget – den utlignet Theodor Svensgård raskt med jærbuenes nittende mål. Det var 20 minutter igjen og vi var like langt i Drammenhallen. 

De resterende 10 minuttene fulgte lagene hverandre tett. Drammen var oppe i en to-målsledelse, men Nærbø utlignet fort igjen. Da Tord Haugseng satte inn Nærbøs første syvmeter var bortelaget endelig oppe i ledelsen igjen. Ut omgangen vekslet lagene på å score, til det gjenstod halvannet minutt. Drammen startet første angrepet etter time-out med en teknisk feil som John Thue straffet umiddelbart. Nærbø var foran med to mål med knappe 50 sekunder igjen. Drammens skuddforsøk smalt i stanga bak Halvor-Elias Nærland og det var Nærbøbenken sin tur og legge timeout-kortet. Med et hjemmelag som møtte mann mot mann fikk alle Nærbøspillerne klar beskjed om å spille ballen fremover for å unngå å bli avblåst for passivt spill. I stedet for spilte Andreas Horst Haugseng fri Tord Haugseng som fikk æren av å sette kampen siste og Nærbøs 30. mål – og alle blå og hvite fra Jæren kunne puste ut og satse på at pulsen kommer ned i løpet av kvelden og fingerneglene vokser ut igjen til neste kamp….

Ole Nærland ble kåret til Nærbøs beste i Drammenshallen, mens høyrekant Ola Hoftun Lillelien med sine seks mål ble kåret til hjemmelagets beste.  Med dagens seier nådde Nærbø enda en milelpæl – aldri før har de reist hjem fra Drammen som seierherrer!

Dagens Nærbøspiller Ole Nærland i aksjon i Sandneshallen tidligere i sesongen.

Etter en mesterlig opphenting og seier på bortebane har nå Nærbø sluttspill-skjebnen i egne hender! Med seier på hjemmebane neste onsdag vil de igjen være klar for semifinale i sluttspillet. Men som kampen i kveld viste – ingen seier skal tas på forskudd. Her trengs alle blåkledde jærbuer på tribunen i Sparebanken Vest Arena klar til å støtte sitt lag til nye #stolteøyeblikk. Billetter ligger allerede ute i appen og på nettsiden!