Klar-ferdig-sluttspill! – Nærbø

Klar-ferdig-sluttspill!

Sluttspill – årets høydepunkt for mange håndball-interesserte der de åtte beste lagene i REMA1000-ligaen gjør opp i ett tett og intenst kampprogram. I potten ligger retten til å få spille Champions League – en plass Elverum har hatt klippekort på de siste åtte årene. Klarer de sort og hvitkledde si fortsatt holde på CL-billetten, eller vil hardtsatsende trøndere fra Kolstad stå igjen med retten til å forsvare norsk ære i den gjeveste av europacupene neste sesong?

Men nå så vi litt for langt frem i krystallkulen – selv om mange tipper at det er mellom gull- og sølvvinneren av årets REMA1000-liga sluttspillfinalen skal stå, er det slettes ikke gitt at det er de to lagene som står igjen til slutt. Først skal vi gjennom best av 3 kvartfinaler, så best av 3 semifinaler før de avgjørende finalekampene skal spilles. 

Etter siste serierunde 2.april fikk alle trenerne fra plass 1 til 4 velge sine motstandere og kvartfinalene ble seende slik ut: Kolstad-Halden, Elverum-Fjellhammer, Runar Sandefjord-KRS Topphåndball og til slutt Drammen-Nærbø

Nærbø har siden opprykket i 2018 klart å kvalifisere seg til sluttspillplass hver sesong – ikke en liten bedrift for et nyopprykket, ungt lag! I 2019 endte sluttspillet for Nærbøs del etter kvartfinalene med 1-2 i antall kamper mot ØIF Arendal. De neste to årene glimret sluttspillet med sitt fravær grunnet covid, men med åpningen av samfunnet kom også sluttspillet tilbake forrige sesong.  Med en femteplass i serien som utgangspunkt endte jærbuene opp med Kolstad i kvartfinalen. Resultatet ble to solide seire og 2-0 i kamper før Elverum ble en for sterk motstander i semifinalen. Fjorårets ligamester ble da også sluttspillmester etter å ha beseiret ØIF Arendal 3-1 i kamper. 

Scenen for årets sluttspill er ganske lik fjorårets. Nærbø havnet nok en gang på femteplass og var det siste laget igjen når laget som havnet på fjerde skulle velge sin motstander. I år heter laget på fjerdeplassen Drammen – et lag jærbuene gjennom årene har hatt sine vanskeligheter med å slå. Faktisk ble den første seieren mot drammenserne innkassert i fjor…ikke i ligasammenheng, men i EHF European Cups semifinale hjemme i det som da het Nye Loen. 

Nærbøs andre seier mot Drammen kom i Sparebanken Vest Arena for litt over to måneder siden. I kampens siste spilleminutt fløy venstrekant John Thue inn seiersmålet – til Drammens store fortvilelse, der særlig trener Kristian Kjelling syntes hans lag ble hardt straffet av kampens dommere for sitt forsvarsspill.

I morgen står de to lagene ansikt til ansikt igjen, denne gangen i Drammenshallen der Nærbø fortsatt har til gode å gå seirende av banen. Etter en vanskelig start på sesongen har Nærbø etter nyttår hatt en stabil kurve oppover, hvis vi ser bort fra en dupp i form da de besøkte BSK Topphåndball i ligaens siste bortekamp. Allerede få dager etter tapet i Nordstrand Arena reiste laget seg mesterlig og straffet KRS Topphåndball med 41-27 i kampen om ligaens femteplass. 

Drammens mål om å ta medalje i årets liga ble effektivt stoppet av Runar i slutten av mars – etter en jevn førsteomgang ble det til slutt et ti-målstap som gav bronsemedaljen til Runar, mens Drammen måtte ta til takke med fjerdeplassen.

Vi er ikke i tvil om at det er et Drammenslag som har lyst å vise seg fra en bedre side som venter Nærbø onsdag kveld. Skal Nærbø klare å ta sin første seier med hjem fra Drammenshallen må de være skjerpet både fremover og bakover og holde seg langt unna bunnivået som ble vist i kampen mot BSK. 

Profiler hos Nærbø

  • Rassin Haugseng

Står stort sett hele kampene og kjemper bak i forsvar. Er en fryktet motstander hos de fleste angrepsspillere og får ufortjent lite skryt for jobben han gjør bakover. De gangene han blir med fremover på banen viser han at han ikke kun kan stå i forsvar!

  • Gustav Bergendahl

Har vist hvorfor han ble signert som forsvarsspiller. Med sin store rekkevidde og kompromissløse spillestil har han løst forsvarsoppgaven på en strålende måte, både i midtforsvaret og på backplass i Torger Edlands skadefravær. 

  • Andreas Horst Haugseng

Andreas sin hjemkomst rett før jul var en velkommen forsterkning for Nærbø, tidligere år i Nærbødrakta har vist hans styrke ikke bare som skytter og tilrettelegger, men også i forsvarsspillet. Som alltid er Andreas ydmyk og sier selv at han trengte Nærbø mer enn Nærbø trengt ham. Vi tenker begge to drar god nytte av hjemkomsten!

  • John Thue

Med flere opptredener på månedens lag så langt denne sesongen og på toppen av Nærbøs toppscorerliste har den høyreiste venstrekanten nok en gang vist seg som et viktig angrepsvåpen. 

  • Halvor-Elias Nærland/Joacim Søholm Christensen

Ta en titt på Nærbøs beste spiller i kampene så langt i sesongen – ikke få ganger er det målvaktene som har innkassert den premien! Begge målvakter har vist at de kan stenge buret og være kampavgjørende!

Profiler hos Drammen

  • Sindre Aho

En konstant trussel i Drammens angrep, både som skytter og tilrettelegger. Han ligger på tredjeplass på Drammens toppscorerliste for året og har kun Gøran Sørheim foran seg på assistlisten.

  • Gøran Sørheim

Playmakeren er inne i sine siste kamper for Drammen før han legger opp. Vi tipper han har lyst å forlenge sesongen lengst mulig og som vanlig kommer til å være en konstant trussel for Nærbøs forsvar

  • Viktor Petersen Nordberg

Drammens skytterkonge så langt i år med 103 mål på 22 kamper. Kan skyte målet rundt og frustrere både forsvar og målvakter.

  • Hermann Vildalen

Etter å ha slitt med en skulderskade i store deler av sesongen viste han i kampen mot Elverum på hjemmebane at han er på vei tilbake mot det samme nivået som i fjorårssesongen da han ble toppscorer og årets spiller i REMA1000-ligaen. 

  • Oskar Olafsson

Som playmaker Sørheim er også Drammens forsvarskjempe inne i sine siste uker som håndballspiller på elitenivå. Han har vært en del av Kristian Kjellings Drammen siden 2016 og har fått beskrivelsen hjernen i Drammens forsvarsspill av treneren.

Uansett utfall på onsdag skal det spilles en kamp nr 2 i Sparebanken Vest Arena onsdag 19.april – om det står 1-1 etter den kampen trengs det enn tredje kamp for å avgjøre hvem som avanserer videre til sluttspillets semifinale.