Kan nå sin andre semifinale ved å vinne sin første kvartfinale – Nærbø

Kan nå sin andre semifinale ved å vinne sin første kvartfinale

Hvordan kan det ha seg lurer du på? Ganske enkelt fordi Nærbø i fjor aldri spilte kvartfinale i EHF European Cup. De var oppsatt til å spille mot SKA Minsk, men som kjent ble alle russiske og belarussiske lag kastet ut fra EHFs turneringer og Nærbø gikk derfor videre til semifinale mot norske Drammen på walkover. Resten er som man sier historie.

Sist søndag stod Nærbø igjen for en solid prestasjon i Europa. I hallen i Sesvete i Kroatias hovedstad, foran i underkant av 1000 tilskuere, hamlet de tilreisende tilskuerne opp med hjemmepublikummet på tribunene like godt som guttene straffet det høyreiste hjemmelaget på banen.  

Halvor-Elias Nærland plukket viktige baller i mål, men ikke minst var forsvaret med Rassin Haugseng og Gustav Bergendahl i spissen bunnsolid. Resultatet ble en seksmålsseier og kun 20 innslupne mål (der halvparten av de ble satt av midtback Ivan Dumencic). Imponerende av laget fra Jæren som for tiden holder femteplassen i hjemlig serie. 

Og mens vi snakker om hjemlig serie – en kamp der har Nærbø også fått tid til mellom de to kvartfinalene. I Nadderud Arena ble Haslum slått 33-31 i en kamp som en nok kan kalle en middels generalprøve før søndagens kvartfinale. Det sies at dårlige generalprøver skal gi en god premiere – sånn sett kan vi se lyst på søndagens kamp. 

MRK Sesvete har ikke spilt kamp i midtuken og dermed kunnet forberede seg på returkampen i Norge i ro og mak. De ankommer Norge sendt lørdag ettermiddag og skal ha en lett treningsøkt i Sparebanken Vest Arena lørdag kveld. Søndag kl. 18.00 kommer de til å møte en #fullhall som vil støtte sitt lag på jakt etter nye europacupeventyr! Bli med du også – billetter kan du kjøpe i Nærbøs app og her (og selvfølgelig i døra på kampdagen)

Står Nærbø igjen som vinnere av kvartfinalen mot MRK Sesvete kan det igjen bli norsk semifinale. Runar Sandefjord vant bortekampen mot tsjekkiske HCB Karvina med tre mål og har dermed også en god mulighet for å ta seg videre EHF European Cup. De spiller sin avgjørende kvartfinale samtidig med Nærbø hjemme i Runarhallen.

Nærbøs europacupeventyr støttes av Norges Håndballforbund