Semifinaleklare til tross for tap på hjemmebane – Nærbø

Semifinaleklare til tross for tap på hjemmebane

Etter solide resultater og 6-målsledelse over kroatiske MRK Sesvete etter første kvartfinale, følte nok de fleste av de 1314 (minus de tretti kroatene) på tribunen seg ganske sikre på videre avansement i Sparebanken Vest Arena søndag kveld. Avansementet var aldri i fare, men seieren glapp de siste minuttene av kampen.

Nærbø kom best i gang på egen parkett søndag kveld – Theodor Svensgård satte det første av sine åtte mål allerede etter 50 sekund og ble fulgt av kantmakker John Thue kort tid etterpå. 2-0 ble fort snudd til 2-2 fra den kroatiske motstanderen – en trend som fulgte de første tretti minuttene. Nærbø stakk fra med 2-3 mål, Sesvete tok innpå igjen, Nærbø økte nok en gang. Til pause var forskjellen tre mål i favør Nærbø, 14-11. Dermed ledet fjorårets mestre effektivt med ni mål og en ny semifinale virket ganske sikker.

Differansen mellom de to lagene holdt seg utover den siste omgangen også. Med 10 minutter igjen på klokka ledet Nærbø med 6 mål der Tord Haugseng og Theodor ledet an i målprotokollen med åtte mål hver. I tillegg traff John Thue på alle sine fem skuddforsøk.

6 mål foran pluss like mange mål å gå på med ti minutter igjen av kampen gav Rune Haugseng og Fredrik Ruud sjansen til å hvile flere av spillerne som står flest minutter i hver kamp. I stedet for fikk flere av de yngre spilleren mye spilletid – Lars Thomas Line erstattet Theodor Svensgård på høyre kant, Jonas Mælen fikk styre på høyre backplass, Jesper Edland på venstre back og Marius Olseth tok plass på venstre kant. Inne på strek var det Lars Eirik Larsen sin tur til kjempe med høyreiste kroater.

De siste ti minuttene slet hjemmelaget å finne veien til mål, mens de hvitkledde gjestene fra Sesvete stadig knappet innpå ledelsen. En siste time-out fra Nærbøbenken 30 sekunder før slutt på stillingen 29-29 skulle legge grunnlaget for en ny seier. I stedet for ble det en teknisk feil fra de blåkledde og straffe til Sesvete. Den satte gjestene i mål og sikret seier på bortebane 29-30.

Til tross for tap satt nok flesteparten på tribunen igjen med følelsen at dette hadde Nærbøbenken full kontroll på. En femmålsseier sammenlagt over to kamper tar Nærbø til sin andre semifinale i europacupen på like mange år. Motstander blir REMA1000-liga kollega Runar Sandefjord som sikret seg sin semifinaleplass samtidig med Nærbø søndag kveld. De to semifinale-kampene spiles borte 15-/16.april med avgjørende hjemmekamp i Sparebanken Vest Arena påfølgende helg.