Seier i første avsnitt – Nærbø

Seier i første avsnitt

Slovenske RK Slovenj Gradec kom til Norge sent torsdag kveld og gjennomførte en lett treningsøkt i Nye Loen på fredag formiddag før de var klar til kamp fredag kveld. I EHF European Cups første runde slo de ut israelske Maccabi Rishon Lezion over to kamper. Nærbøs trener Fredrik Ruud var klar i sin appell tidligere på dagen da han ba folket komme til kamp – Nærbøs første kamp i årets europacup var av det vanskelige slaget.

Nye Loen var ikke fullsatt da kampen ble blåst i gang av det svenske dommerparet, men de 945 på tribunen visste å sette stemningen. Joachim Søholm Christensen stengte målet totalt fra kampstart og gav begge kantene muligheten til å løpe og sette Nærbøs fire første mål. Gjestene klarte ikke få ballen bak Jokke før nesten syv minutter var spilt – til gjengled brukte de like lang til å utligne Nærbøs forsprang. Det stod 7-7 etter halvspilt omgang.

Siste halvdel av omgangen ble jevnspilt, men Nærbø slapp aldri gjestene foran i målprotokollen. Slovenernes aggressive forsvar resulterte i fire utvisninger før omgangen var slutt som gav Nærbø sjansen å øke ledelsen igjen. Til pause stod det 16-14 til hjemmelaget.

Nærbø startet også andre omgang best og økte ledelsen til fire mål foran. RK Slovenj Gradec slapp ikke taket i kampen og spiste igjen opp hjemmelaget forsprang, til stor begeistring hos slovenske tilskuerne på tribunen. Med femten minutter igjen av kampen var Nærbø ett mål foran 24-23 – en stilling som holdt seg i to minutter før Lars Sigve Hamre igjen økte hjemmelagets ledelse.

Innspurten på kampen ble en blandet affære der redninger, utvisninger og bomskudd var blant ingrediensene begge veier. RK Slovenj Gradecs sisteskanse Gasper Dobaj stod en solid omgang, særlig Nærbøs kantspillere fikk han et godt tak på. Med 30 sekunder igjen stod han igjen i veien for hjemmelagets mulighet til å reise til returmøtet med en 3-målsledelse. I stedet for var det slovenerne som satte kampens siste mål og fastsatte resultatet til 29-28.

Fredagens kamp var et steg opp for Nærbø etter det skuffende tapet mot Kristiansand for en uke siden. Til tross for seier var det likevel særlig en ting som irriterte trenerteam og spillere etter kampen. Fire ganger klarte det slovenske bortelaget å sette ballen i Nærbøs tomme mål i hjemmelaget undertall – fire mål som hadde gitt de blå og hvite et helt annet utgangspunkt før det avgjørende returmøtet i Slovenia.

Kamprapport Nærbø-RK Slovenj Gradec

Kampsponsor Envirent stilte med bestemannspremier til begge lag. Joachim Søholm Christensen ble stemt frem med 50% av stemmene på Nærbø App i løpet av kampen, mens en lokal jury kåret Rok Cvetko til bortelagets beste.

Spillernes mødre var spesielt invitert til kampen for å løpe inn sammen med Nærbølaget før kamp. Ikledd sine sønners bortedrakter bidro de til god stemning i Nye Loen fredag kveld.

Om en uke er det RK Slovenj Gradec som har hjemmebanefordelen og tilskuerne i ryggen i kampen om å nå tredje runde i EHF European Cup. Før vi kommer så langt må Nærbø rette fokus mot REMA1000-ligaen og oppgjøret mot Bækkelaget hjemme i Nye Loen onsdag 2.november. Billettene til den kampen er allerede sluppet i app og på nett