Ut i Europa på ny – Nærbø

Ut i Europa på ny

Det er fredag 21.oktober 2021. Det summer i Nye Loen – for første gang i historien skal det spilles europacup på den blå parketten og det to dager på rad! Italiensk Raimond Sassari ble sendt hjem til Sicilia med 53-61 tap i bagasjen etter to kamper og Nærbø hadde tatt sine første steg videre inn i EHF European Cup. At de åtte måneder senere skulle løfte trofeet i Baia Mare og kalle seg mestere i EHF European Cup 2021-22 var det nok et fåtall som trodde den fredagen i oktober. 

Ett år er gått og Nærbø går inn på sin hjemlige parkett som regjerende mestre i EHF European Cup – nok en gang er det ecup-fredag i Nye Loen. Noen endringer finnes det fra fjorårets førte steg ut i Europa – det står en ny trener på sidelinjen, noen spillere har forsvunnet og andre kommet til, sesongstarten har vært preget av sykdom, skader og motgang. Ironisk kan ecup-triumfen i mai ha bidratt til at skader og slitasje har vært mer tilstedeværende i Nærbøs tropp  – en betraktelig lengre sesong og større kampbelastning enn tidligere år gav mindre hvile enn tidligere sesonger til spillertroppen.  

Slik så det ut i Nye Loen i april da finaleplassen ble sikret etter straffekonkurranse mot Drammen.

I morgen er det slovenske RK Slovenj Gradec som står på motsatt banehalvdel. De kvalifiserte seg til andre runde i European Cup ved å beseire israelske Maccabi Rishon Lezion med to mål over to kamper. Det slovenske laget begynte sin reise til Jæren torsdag morgen og lander på Sola sent samme kveld. Troppen på til sammen 20 spillere består av 3 målvakter og 17 utespiller som nesten utelukkende er slovenere. Unntakene er de to høyrebackene Tarek Velic fra Bosnia Herzegovina og Kristjian Eskericic fra Kroatia. Lagets mestscorende så langt i europacupen er midtback Rok Cvetko med 15 mål etterfulgt av venstreback Zan Sol med 13 og høyrekant Uros Stumpfl med 11 fulltreffere. 

I sin hjemlige NLB liga har RK Slovenj Gradec i årets sesong spilt 6 kamper med en 5.plass på tabellen som resultat. Den slovenske ligaen ledes av Elverums EHF Champions League mostander RK Celje Pivovarna Laško. For de som lurer – vi møter sterkere motstand i årets første runde enn forrige sesong. Om en uke spilles returoppgjøret i RK Slovenj Gradecs arena Sportna Hala Slovenj Gradec og morgendagen handler om å skaffe seg best mulig utgangspunkt før den avgjørende kampen i Slovenia. 

Nettopp derfor trenger vi dere på tribunen! Vi ser at det fortsatt er godt med billetter igjen til fredagens kamp og håper mange av dere vil vise at dere støtter oss i både medgang og motgang. «Det er i motgang det går oppover» sies det og vi er sikre på at Nærbøguttene har lyst å vise seg fra en bedre side enn i Aquarama på søndag.  Bli med på ecupfesten, vær vår 8.spiller på tribunen og støtt ditt lag i kampen om å videre avansement i EHF European Cup. 

Kampstart i Nye Loen fredag er klokken 18.30. Billetter kan kjøpes i Nærbøs App, her og i døra kampdagen. Kampsponsor i morgendagens kamper Envirent

I tillegg til Nærbø skal også Runar Sandefjord og ØIF Arendal starte sin ferd i samme europacup som jærbuene. Også våre to kollegaer fra REMA1000-ligaen begynner med kamp på hjemmebane. Montenegriske  HC Lovcen-Cetinje besøker Runarhallen, mens tsjekkiske HC Robe Zubri besøker vår gamle trener Heine Jensen og hans ØIF Arendal.