2-0 og semifinale neste – Nærbø

2-0 og semifinale neste

«To indre og vekk me´n» er et kjent begrep for de med kjennskap til norsk skøytehistorie. Med en liten omskrivning kan det dekke Nærbøs innsats i REMA1000-ligaens sluttspill: «To vunnet og bort med ´rem». For andre år på rad er jærlaget klar for et nytt steg inn i sluttspillet etter to strake seire i kvartfinalen – i fjor var det Kolstad som måtte set seg slått både hjemme og borte. I år var det Drammen som måtte innse at en tredje kamp ikke ble nødvendig for å dele ut en semifinalebillett i 2023 utgaven av REMA1000-ligaens sluttspill.

Det var ikke gitt at det skulle bli seier i Sparebanken Vest Arena onsdag kveld. Gjestene fra Drammen kom best i gang og de i underkant av 1000 tilskuerne på tribunen måtte se at det tok nærmere åtte minutter før Nærbø klarte å sette kveldens andre mål bak en god Nikolai Wiig i DHKs mål. Da hadde drammenserne allerede satt fem baller bak Joachim Søholm Christensen i Nærbømålet.

At begge lagene på banen var lystne på en sluttspillets semifinale var tydelig – det smalt godt i begge forsvar og bakerst stod to målvakter som begge hadde høy redningsprosent de første tretti minuttene. Resultatet ble en usedvanlig målfattig første omgang – da Nærbø utlignet tjue minutter ut i omgangen stod det 7-7 på tavla. Den stillingen stod stille hele syv minutter før bortelaget tok tilbake ledelsen og til slutt kunne gå til pause ett mål foran.

Også etter hvilen holdt Drammen på ledelsen helt til unge Marius Olseth plukket med seg en kontringspassning mellom to motspillere og plasserte ballen bak Nikolai Wiig. Det stod 12-12 i Sparebanken Vest Arena ti minutter ut i den siste omgangen.

I det påfølgende forsvaret ble både Rassin Haugseng og Joachim Søholm Christensen utvist – Rassin for en på takling på Sindre Aho, Jokke for protester mot avgjørelsen. Halvor-Elias Nærland svarte med å redde den påfølgende straffen og de to minuttene i dobbelt undertall klarte Nærbø komme seg gjennom med ett mål scoret og ett innsluppet – det skulle vise seg å bli avgjørende for kampen.

For Drammen klarte aldri ta tilbake ledelsen. Nærbø fortsatte å spille tøft i forsvar, og her må vi igjen løfte frem Rassin Haugseng og Gustav Bergendahls innsats. De to jobbet og slet i stykker Drammens forsøk på å bryte gjennom hjemmelagets forsvar og de ballene som slapp gjennom plukket Jokke til stor jubel fra supporterne på tribunen.

Fremover sørget to kjappe mål fra Kasper Lothe for at hjemmelaget fikk en to-måls luke ti minutter før kampslutt. Den luka klarte Drammen aldri å tette – i stedet for var det hjemmelaget som økte til fem måls ledelse. Selv om  gjestene reduserte inn mot sluttsignalet kunne publikum i Sparebanken Vest Arena juble og hylle sitt lag etter 23-21 seier og semifinaleplass i sluttspillet for andre år på rad.

At det var begge lags målvakter som ble premiert som sitt lags beste spiller var ikke overraskende.  Nikolai Wiig ble stående med en redningsprosent på 33%, mens Joachim Søholm Christensen kunne notere seg 47% bak sitt navn. Viktor Petersen Nordberg ble med sine fem mål Drammens toppscorer, for hjemmelaget var det Andreas Horst Haugseng som toppet scoringslista med like mange mål.

Det er fortsatt ikke avgjort hvem Nærbø møter i sluttspillets semifinale. Runar Sandefjord er også klar for neste steg i sluttspillet etter seier nummer to mot KRS Topphåndball og de fleste regner nok med at Kolstad følger etter torsdag etter turen til Halden. Elverum klarte å presse frem en tredje kamp etter en knapp seier over Fjellhammer og vi må derfor vente til søndag før vi vet med sikkerhet hvem som blir motstandere i de to semifinalene.

Uansett er det ikke den kampen som står i fokus hos Nærbøspillerne – allerede søndag kommer Runar Sandefjord til Sparebanken Vest Arena når finaleplassen i EHF European Cup skal avgjøres.  Billetter til det oppgjøret kan du kjøpe i appen eller her