Jonas trapper ned – Nærbø

Jonas trapper ned

18 år gammel flyttet Jonas Mælen fra mor og far hjemme på Avaldsnes og inn i en leilighet på Lode på Nærbø. Den 196 cm høye venstrehendte høyre bakspilleren hadde vekket Rune Haugsengs interesse under en regional landslagssamling og da den planlagte overgangen til Fyllingen gikk i vasken pga. manglende læreplass ordnet Nærbøs trener både læreplass, bosted og overgang. 

Rune uttalte til Jærbladet i forbindelse med Jonas sin overgang at den venstrehendte skytteren skulle få tid til å utvikle seg og at en mulig plass i elitetroppen ikke skulle bli et hastverksprosjekt. På grunn av en pågående korona-epidemi måtte 02-modellen starte sin Nærbø-karriere som medlem av treningsgruppa til G18 før han etter hvert fikk trenings- og spilletid hos rekruttlaget i 2.divisjon.

4 år er gått og Jonas Mælen har de siste årene vært et fast innslag på elitetreningene. Han har også vært i elitetroppen i flere kamper, både nasjonalt og internasjonalt. 

Selv om den nå 22 år gamle spilleren ikke er den som har vært mest ute på spilleflata har Jonas vært klar når laget har trengt ham – som når han måtte han vikariere på høyrekanten når både Theodor Svensgård og Tord Aksnes Lode var ute med skader i løpet av 2023. Det resulterte bl.a. i en nydelig flyver-pasning fra kanten til Andreas Horst Haugseng på venstre back i NM-kampen mot Haslum i november. 

Nå har Jonas bestemt seg for å ta et steg tilbake fra håndballsatsingen. Han flytter fra Nærbø til Stavanger for å prioritere studier fremover. I løpet av de fire årene i Nærbø kan Jonas vise til E-cup gull og sølv pluss G20 NM-sølv. Takk for tiden og innsatsen du har lagt ned, Jonas og lykke til videre med studier!