Marius flytter til hovedstaden – Nærbø

Marius flytter til hovedstaden

Som Lars Eirik Larsen avsluttes også Marius Olseth sin Nærbø-karriere, i alle fall i denne omgang, 31.05.24. Neste utfordring for den unge venstre kantspilleren er Oslo og BSK Håndball Elite.

Marius fikk sine to første kamper i REMA1000-ligaen i løpet av 2021-22 sesongen, begge på høsten. Debuten i det voksne selskap kom mot Sandnes den siste dagen i oktober 2021, opptreden nummer to kom i Kristiansand i desember samme år.

Den etterfølgende sesongen ble de to kampene økt til 14 og de tre første målene i REMA100o-ligaen var et faktum for 2004-modellen på venstrekanten. I tillegg til ligayspill ble det også debut i EHF Cupen og finale i G20 NM under det første Final 8 arrangementet i Arendal. Som tredjevalg bak John Thue, som samme sesong blir kåret til årets venstrekant, og Gustav Halvorsen ble det begrenset spilletid for Marius på venstrekanten.

Under NM-turneringen til G20 ble det imidlertid mye spilletid og Marius var en viktig brikke på veien mot finale for Nærbø. I selve finalen ble det tap mot Charlottenlund, men Marius satte i løpet av kampen inn 6 mål for sitt Nærbø. Samme sommer var det landslagsoppdrag som gjaldt da LM04 spilte U19-mesterskap i Makedonia – også der markerte Nærbøgutten seg som en solid målscorer, både fra kantposisjon og fra straffemerket. En liten funfact – forkant av det mesterskapet ble Marius bedt om å skrive ned noen stikkord til TV-kommentatoren – på Marius sin lapp stod det «vaktmesterassistent i Nye Loen» – et faktum som det ble opplyst om opp til flere ganger under mesterskapet, til far (og driftsleder i SPV Arena) Olav Olseth sin fortvilelse. Ikke fordi det ble sagt at Marius var vaktmester-assistent, men fordi «Nye Loen» ble brukt i stedet for Sparebanken Vest Arena!

Den inneværende sesongen ble Marius andrevalg på venstre kant etter Gustav Halvorsen sin retur til Bodø. Sesongen ble for Marius som for resten av Nærbølaget – litt opp og ned. Han har vært i troppen i 19 av 25 ligakamper og står med 10 mål i løpet av de 19 kampene. Store deler av vårsesongen ble amputert av en skade, men 19-åringen var tilbake i kamptroppen mot sin kommende arbeidsgiver Bækkelaget i en av de siste hjemmekampene i Sparebanken Vest Arena.

I løpet av sommeren flytter Marius sammen med kjæresten til Oslo for å begynne sin nye håndball-hverdag i Ekeberghallen og Bækkelaget. Dermed har blir han også fritatt sine plikter som «vaktmesterassistent» – eller det er vi ikke så sikre på. Da Jørgen Laug så Marius håndtere vaskemaskinen etter kampen mot BSK i vår insisterte han at Marius kunne få overta de pliktene i Bækkelaget også!

Det blir nok mindre tid til ferie for Marius i sommer – med flytting og landslagsoppdrag for juniorlandslaget i SOC og EM i Celje blir det fullt opp for den snart 20-år gamle kantspilleren også dette året.

Takk for innsatsen i blått gjennom årene, Marius – og lykke til på nye håndballeventyr! Vi ser ikke adjø – vi sier på gjensyn….