Torger på flyttefot – Nærbø

Torger på flyttefot

Torger Edland – som Lars Eirik Larsen, var mer eller mindre fast i treningsgruppa til Nærbøs elitelag fra han var 16 år. Han satte penn til papir på sin første elitekontrakt på sin egen 18-årsdag i 2022. 

I motsetning til jevnaldrende Lars Eirik Larsen og Marius Olseth spilte ikke Torger sammen med 04-årgangen opp gjennom i aldersbestemte serier. Den høyvokste bakspilleren, som er søskenbarnet til Bodø-spiller Jesper Edland, tilbrakte sine yngre dager i Nærbødrakta sammen med 02/03-generasjonen med blant annet Jonas Løge (Ryger) ,Andreas Lervik og Jon Oberstad Salte (begge Bergen Håndball) under nåværende Ålgård-trener Henriette Henriksen Løge sin ledelse. 

Etter nedstengingen av Norge i 2020 ble bevegelser mellom kohorter på trening vanskeligere og Torger måtte vente til sesongen 2021-22 før han fikk sin debut i REMA1000-ligaen. Sin første sesong som elitespiller var han med i Nærbøtroppen i 23 av 26 kamper, i tillegg til Europacup og sluttspill. Første mål i REMA1000-ligen kom hjemme mot Drammen på høsten 2021 – men kampen som virkelig fikk omverdenen til å åpne øynene for den da 18 år gamle bakspilleren var kampen mot KRS Topphåndball i desember samme år da han stod bak 5 av Nærbøs spillemål. 

Torger er kanskje beste kjent hos håndballpublikummet som en solid forsvarsspiller, men i yngre klasser var han like fryktet av sine motspillere begge veier på banen. Etter en solid start på elitenivå satte dessverre diverse skader og sykdom en stopper for både G20-NM finalen mot Charlottenlund og deltakelse i mesterskap med 02-landslaget sommeren 2023. 

Til høsten står Torger mot motsatt banehalvdel når han kommer til Sparebanken Vest Arena – med seg på flyttelasset til Bergen tar han et Europacupgull, et Europacupsølv, G20NM-sølv, 2 sluttspill semi-finaler og 1 sluttspill kvartfinale. Takk for tiden i blått, Torger – du vil alltid få en varm velkomst hjemme i Sparebanken Vest Arena!