Lars Eirik Larsen tar et foreløpig farvel – Nærbø

Lars Eirik Larsen tar et foreløpig farvel

«Ferdig for denne gangen» skrev den unge strekspilleren på sin egen Instagram-profil 8.mai 2024. Som kjent fortsetter ikke Lars Eirik Larsen sin håndballkarriere hjemme på Jæren, men gjør sørlending av seg og skal aksle den mørkeblå drakta til KRS Topphåndball i tiden fremover. 

2004-modellen var ikke mer enn 16 år da han ble plukket opp til elitelaget treningsgruppe. Med korona-restriksjoner og tilhørende kohorter ble Lars Eirik mer eller mindre fast i elitelagets treningsgruppe og har hvert år siden utviklet seg til å bli en av landets mest lovende spillere i sin posisjon. Han har vært fast på 04-landslaget opp gjennom årene, og ble i 2023 sendt videre til 2002-landslaget for å spille mesterskap samme sommer. Nettopp derfor får Lars Eirik i år en roligere sommer som følge av rullerings-politikken landslaget har innført for sine spillere –  i år får unge Larsen en fortjent sommerferie!

Den høyreiste strekspilleren hadde alltid hatt som mål å følge i sin storebror Kaj Sindre Steinsbru sine strekspor på elitelaget og var ikke mer en 11 år da daværende trener Jonas Edland plasserte ham på streken – etter sigende etter Lars Eiriks eget ønske om å kopiere storebror. Trener Edland uttalte tidlig at Lars Eirik kunne bli så god han bare ville med sin treningsvilje,holdninger og ikke minst lederegenskaper. De lederegenskapene har Lars Eirik fått teste på 2004-landslaget der han ble utnevnt som kaptein foran U18-mesterskapet i Montenegro der han også ble tatt ut på all star laget etter mesterskapet.  

Lars Eirik fikk også oppleve å spille mot storebror som inspirerte ham til å ta plass på streken – de to stod på hver sin side av banen da Havørn og Nærbø møttes til 3.rundekamp i NM sesongen 2023-24.

Når nå Lars Eirik tar steget ut av moderklubben og noen mil lengre sør til Kristiansand er det en beslutning han gjør for å få mer spilletid. I konkurranse med Ole Nærland og Gustav Bergendahl hos Nærbø har det blitt mest angrepsspill og lite tid i forsvar for den lovende strekspilleren og det er målet om å bli en best mulig toveisspiller som gjør at Lars Eirik nå, for denne gang, sier farvel til Nærbø og hallo til det blide Sørland og KRS Topphåndball. 

På sine fire år i elitestallen til Nærbø har Lars Eirik rukket å få med seg to europacupfinaler som har endt med ett gull og ett sølv, to semifinaler og en kvartfinale i sluttspillet og et NM-sølv for seniorer, samt NM-sølv for G20 i 2023. Takk for gode minner så langt Lars Eirik  – du vil alltid få en varm velkomst hjemme i Sparebanken Vest Arena.