2-0 til ØIF Arendal gav sesongslutt for Nærbø – Nærbø

2-0 til ØIF Arendal gav sesongslutt for Nærbø

Alt eller ingenting – det er sluttspillets natur. Og med seier i den første kvartfinalen hadde  ØIF Arendal med seg matchball til Sparebanken Vest Arena onsdag kveld. Hjemmelaget visste hva som trengtes om de skulle utligne sørlendingenes ledelse – kun seier var godt nok for å vinne retten til en ekstra kamp og forlenge sesongen 23-24

Godt 1000 tilskuere på tribunen fikk se et Nærbø som gikk ut i hundre. Tord Haugseng satte kampens første mål bak Kristijan Jurisic før han rett etterpå ble belønnet med en to-minutters utvisning for en litt for hardhendt behandling av Mario Matic . To redninger fra Halvor-Elias Nærland på ØIF Arendals to første skudd ble begge ble etterfulgt av mål i andre enden og publikum kunne juble for en tidlig 3-0 ledelse til hjemmelaget.

I den første kvartfinalekampen tre dager tidligere var ØIFs Mathias Rohde Larson og målvakt Kristijan Jurisic toneangivende for Arendal og de to sørget nesten egenhendig at bortelaget etter 9 minutter hadde utlignet Nærbøs tidlige ledelse.

Måltavla vekslet mellom uavgjort og ett mål foran til hjemmelaget frem til 15 minutter var spilt. Da sørget Theodor Svensgård for at Nærbø kom seg to mål foran med kontringer, det siste av den kunstferdige slaget. Uheldigvis fikk ikke TV-publikum se Nærbøs niende mål, der Svensgård ble presset i stor fart utover mot venstre kant av Mathias Larson, men fikk slengte ballen i mål bak egen rygg. Like etter sørget samme mann for å snappe ballen i forsvar og sette opp kant-kollega John Thue i kontra – Nærbø ledet med tre mål.

Bildet gjør ikke målet til Theodor Svensgård rettferdighet – men ballen endte altså opp bak ØIFs målvakt Krisijan Jurisic

Luka på tre mål brukte ØIF like mange minutter på å tette og med ti minutter igjen av første omgang var lagene like langt igjen. Første omgang ebbet ut med en liten måltørke for begge lag og Heine Jensen la om til 7 mot 6 i ØIFs angrepsspill fem minutter før hvilen.  Tord Aksnes Lode og Kasper Lothe sørget likevel for at hjemmelaget kunne gå til pause to mål foran, 14-12. Håpet om en tredje kvartfinale for Nærbø levde i Sparebanken Vest Arena.

Rune Haugseng var fornøyd med de 30 første minuttene, særlig med angrepsspillet som hjemmelaget løste bedre enn i Arendal tre dager tidligere. ØIFs Luka Panza var mer misfornøyd med sitt lags løsninger i angrep og ville bruke pausen til å luke bort feil både fremover og bakover for sørlandslaget.

ØIF Arendal startet også andre omgang med en mann mer i sitt angrepsspill og utlignet raskt til 15-15 før de tok ledelsen for første gang i kampen etter en 7-meter av Mathias Rohde Larson fem minutter ut i omgangen. 7 mot 6 spillet til ØIF Arendal viste vanskelig å løse for Nærbøs forsvar og ett mål foran ble raskt til fire mål i favør bortelaget. Bortelaget rullet opp Nærbøs forsvar i angrep etter angrep ved hjelp av sin syvende utespiller og spilte seg til 100% sjanser gang etter gang mot Nærbøs målvakt.

Dermed forsvant også kontringsspillet til Nærbø og selv om hjemmelaget også prøvde å legge om til 7 mot 6 var det ØIF Arendal som hadde taket på kampen, også takket være en Kristijan Jurisic som plukket flere av Nærbøs skudd helt bakerst. Halvveis ut i andre omgang hadde bortelaget økt til fem mål foran, en ledelse sørlendingene kontrollerte ut kampen. Til slutt kunne de 30 tilreisende fra Svermen på å juble sammen med sine spiller for 28-33 seier og videre avansement til sluttspillets semifinale.

Som i Sparebanken Sør-Amfi var ØIF Arendals Mathias Rohde Larson banens gigant – i returoppgjøret endte han på imponerende 13 mål (11+2) og 6 assists. I sin siste kamp i Nærbø-drakt ble Torger Edland fortjent stemt frem av publikum i Sparebanken Vest Arena til Nærbøs beste.

I intervjuet etter kampen rettet Rune Haugseng skarp kritikk mot håndballens 7 mot 6 spill og dets betydning for underholdningsverdien for håndballproduket, håndballinteressen og utviklingen av håndballspiller til den yngre generasjon. Det var også ØIFs trener Heine Jensen enig i, som han sa – det er ingen trenere som liker regelen, men når den først er der er det dumt å ikke utnytt den.

Tapet i dag fører til en rekord-tidlig ferie for Nærbø-spillerne. De to siste årene har europacup og semifinale i sluttspillet dratt sesongen ut til juni – nå blir det spillestopp allerede i april. Det betyr også at Torger Edland, Marius Olseth og Lars Eirik Larsen takker for seg i Nærbø-drakta. Vi ønsker de lykke til i sine nye klubber og håper å se dem tilbake i den blå og hvite drakta i fremtiden.

Også Atle Gudmestad ledet Nærbølaget i sin siste kamp. Atle gikk midlertidig inn i trenerteamet i november og har ledet Nærbø-laget i siste halvdel av sesongen. Fra neste sesong er det som kjent Tom-Eirik Skarpsno tar over roret på Nærbø-skuta.