Siste dans eller nytt møte i Arendal? – Nærbø

Siste dans eller nytt møte i Arendal?

Vi kunne egentlig skrevet det samme som vi gjorde forrige uke på denne tiden – utfallet av onsdagens kamp kan bety slutten for sesongen 23-24 for Nærbø. For en uke siden mobiliserte både laget og publikum da Runar ble slått og Nærbø havnet på 6.plass etter grunnspillets siste kamp. I morgen er det ØIF Arendal som kan sette et endelig punktum for en sesong utenom det vanlige for jærlaget.

Den første sluttspillkampen i Arendal ble preget av stor fart og mye mål. Selv om ØIF Arendal ledet gjennom mesteparten av kampen og til slutt vant 33-29, var Nærbø oppe og luktet på ledelsen i løpet av de siste 30 minuttene i Sparebanken Sør-Amfi. En målvakt i det umulige hjørnet og en danske i scoringshumør ble det store forskjellen mellom de to lagene i den første kvartfinalen på Sørlandet. I tillegg gjorde mange minutter i undertall kampen ekstra utfordrende for de blåkledde – vi får håpe det blir færre pauser på benken i returoppgjøret.

Onsdag kveld spilles kamp nr 2 i best av tre-rekken. Med en seier allerede i ØIF Arendals lomme er regnestykket enkelt for hjemmelaget. Seier, og det blir ny kamp i Arendal til helgen. Tap, og sesongen avsluttes.

I de mange møtene mellom Nærbø og ØIF Arendal siden høsten har det blitt blå seier i en av kampene – jærlaget hindret sørlendingene å møte til egen fest da NMs åttendelsfinale endte med seier til Nærbø tilbake i oktober. Med bedre treffprosent i angrep er sjansen absolutt tilstede for en ny seier til Nærbø og med det en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som skal videre til sluttspillets semifinale. ØIF Arendal må finne seg i å være favoritter, men Nærbø vil i fortsatt by opp til dans på egen parkett.

Og mens vi snakker om dans – onsdagens kamp kan være siste dans i Nærbødrakta for tre av hjemmelagets yngste spillere. Lars Eirik Larsen, Torger Edland og Marius Olseth forlater som kjent alle klubben etter den inneværende sesongen – i tillegg nærmer det seg slutten for Atle Gudmestads midlertidige trenerrolle. Men som han uttalte i Jærbladet tirsdag kveld – han ser helst den forlenges minst EN kamp til.

På søndag møtte godt 70 Nærbø-supportere opp i Arendal, onsdag kommer 30 stk fra Svermen i motsatt retning. Krasj med fotballkamper gjør at det nok blir noe færre tilskuere enn vanlig i Sparebanken Vest Arena, men vi tviler ikke på at det fortsatt vil bli stemning blant de som sitter på tribunen når kampen blåses i gang.

Lurer du på om du skal bli med på sluttspillfesten? Billetter ligger klar til deg  i appen og på nettsiden