ØIF Arendal-Nærbø 1:0 – Nærbø

ØIF Arendal-Nærbø 1:0

Sparebanken Sør-Amfi er en vanskelig bortebane å komme til. Det visste både spillerne på banen og de bortimot 70 blåkledde supporterne som hadde reist fra Jæren til Arendal søndag ettermiddag. Det hindret ikke de blåkledde fra å by opp til dans både på banen og tribunen i sluttspillets første kvartfinale.

Mathias Rohde Larson har vært en mann Nærbø-forsvaret har slitt med i alle de tre tidligere kampene mot ØIF Arendal denne sesongen. Han var også mannen som satte inn kvartfinalens første mål kun 30 sekunder etter dommerparet blåste i gang kampen. Jesper Røisland svarte og utlignet i motsatt ende av banen før de rødkleddes høyrekant Simon Løvlie Simonsen både plasserte ballen bak Halvor-Elias Nærland og John Thue på benken i 2 minutter.

Solid oppmøte og innsats på tribunen av Nærbøsupporterne i Sparebanken Sør-Amfi søndag ettermiddag

Det skulle vise seg å bli den første av totalt fem utvisninger Nærbø ble tildelt de første 30 minuttene mot ØIF Arendals to. Resultatet ble at de blåkledde spilte en tredjedel av første omgang i undertall, et undertall som laget store åpninger for et hurtigspillende hjemmelag. Når i tillegg Kristijan Jurisic bestemte seg for å lukke buret tok ØIF Arendal en tidlig ledelse i kampen.

2-1 ble til 6-2 før Nærbø sakte men sikkert knappet innpå ledelsen til hjemmelaget. Kristijan Jurisic fortsatte å plukke baller, men også Halvor-Elias Nærland i andre enden av banen begynte å plukke sørlendingenes skudd. Differansen mellom de to lagene vekslet mellom ett og tre plussmål til ØIF Arendal, godt hjulpet av de mange periodene Nærbø måtte spille i undertall. Da lagene gikk i garderoben etter halvspilt kamp stod det 16-14 til hjemmelaget – da stod hjemmelagets målvakt med en redningsprosent på 42 mot bortelagets 30.

På vei inn til pause gav Rune Haugseng allerede beskjed om at 7 mot 6 spill ville bli tatt frem i 2.omgang for å komme til klarere målsjanser og prøve å begrense hjemmelagets stormløp mot de blåkleddes mål.

Kasper Lothe reduserte til ett mål bak for Nærbø i starten av andre omgang før ØIF Arendal nok en gang gikk foran med to mål. To kjappe mål av begge Nærbøs kantspillere skapte balanse i regnskapet før ti minutter var spilt, men bortelaget klarte aldri utnytte momentet til å ta ledelsen.

I stedet for stakk ØIF Arendal nok en gang tre mål foran før Nærbø nok en gang jobbet inn ledelsen og utlignet til 23-23 med tolv minutter igjen av kampen. Den blåkledde delen av tribunen gav aldri opp og økte volumet hver gang deres lag nærmet seg hjemmelaget på måltavla. Uavgjort ble så nærme Nærbø kom på Sørlandet søndag kveld. I de siste minuttene før full tid var ØIF Arendal best økte ledelsen både tre og fire ganger – sluttresultatet i den første kvartfinalen i sluttspillet ble 33-29 til hjemmelaget.

Nok en gang ble Mathias Rohde Larson toppscorer mot Nærbø med sine elleve mål. Kristijan Jurisic ble også kampavgjørende med 40% redninger, ofte i avgjørende øyeblikk da Nærbø kunne utlignet og gått opp i ledelse. Theodor Svensgård ble kåret til Nærbøs beste med 6 spillemål og ett straffemål.

Onsdag skifter vi rødt dekke med blå parkett og spiller sluttspillets andre kvartfinale i Sparebanken Vest Arena. Det blir et være eller ikke være for Nærbø – tap og sesongen er over – seier gir retten til en avgjørende kamp i Arendal.  Billetter til onsdagens kvartfinale på Nærbø finner du her.

I de tre andre kvartfinalene ble det spenning på hver sin måte

• I Runarhallen måtte Runar Sandefjord gi tapt for Drammen etter at bortelaget kontret inn kampens siste mål i det siste minuttet. Dermed kan Kristian Kjellings menn sikre seg semifinale i egen hall onsdag.
  • I Kolstad Arena sjokkerte et Haldenlag, som måtte kjøre buss til bartebyen i mangel på flybilletter, seriemestrene ved å lede halvveis ut i andre omgang. Til slutt løftet stjernegalleriet seg og sikret en åtte-målsseier til slutt.
  • Bergens daglige leder meldte dagen før kamp om et Elverum på randen av kollaps dagen som Bergen skulle synke. De hvitkledde svarte ved å gi bergenserne en leksjon i effektiv håndball  og sendte de mørkeblå hjem til de syv fjell med solide 36-18 i sekken.