Sluttspill-søndag i Arendal – Nærbø

Sluttspill-søndag i Arendal

Onsdag kveld trakk over 1200 publikummere i Sparebanken Vest Arena et lettelsens sukk – nok en gang hadde Nærbø sikret seg plass i sluttspillet etter at flere før den avgjørende kampen mot Runar tippet en 9.plass og tidlig ferie for de blåkledde.

Seieren mot Runar og at Bergen og Haslum gikk på tap i siste ligarunde løftet Nærbø opp til 6.plass etter ferdigspilt grunnspill i REMA1000-ligaen.  Den plassen gjorde det også umulig for Kolstad å velge jærbuene som kvartfinalemotstandere og når i tillegg Elverum unngikk #blodsnåttogjuling i sine første sluttspillkamper valgte Heine Jensen å møte sine gamle elever i blått i sluttspillets kvartfinale.

Allerede i søndag ettermiddag er det klart for den første av 3 mulige kamper mot årets bronsevinnere. Det blir faktisk fjerde gangen lagene møtes denne sesongen – de to kvartfinale-motstanderne møttes også i NMs åttendels-finale i tillegg til de to kampene i REMA1000-ligaen. ØIF Arendal har vunnet begge ligaoppgjørene, mens Nærbø hindret sørlendingene videre avansement i NM tilbake i oktober.

04.10.23             Nærbø-ØIF Arendal 31-30, åttendels-finale NM

Nærbø kom til kampen etter et stortap mot Haslum på bortebane, mens ØIF Arendal hadde tapt med knappest mulig margin på hjemmebane mot Elverum. De aller fleste holdt sørlendingene som favoritter, men de blåkledde reiste seg mesterlig fra tapet i Nadderud Arena og knep seieren i en nervepirrende og fartsfylt kamp der begge lag scoret sine siste mål i det siste minuttet.

28.10.23             ØIF Arendal-Nærbø 37-35, REMA1000-ligaen

Kun få dager etter å ha blitt slått ut av EHF European Cup på Island var det klart for det andre møtet mellom de blåkledde og ØIF Arendal, denne gangen i Sparebanken Sør-Amfi. Hjemmelaget inviterte til Halloween-fest på tribunen og lagene svarte med hurtighåndball på banen. I første omgang rant målene inn begge veier – til pause stod det hele 22-19. I andre omgang så det ut som hjemmelaget skulle kontrollere inn seieren, men friske bein fra Kasper Lothe og Torger Edland førte Nærbø helt opp i ryggen på de røde og sorte igjen. Til slutt ble Ivan Eres tungen på vektskålen med et par kampavgjørende redninger de siste minuttene av kampen.

03.03.24 Nærbø-ØIF Arendal 23-25, REMA1000-ligaen

Sesongens tredje møte mellom de to lagene og det andre på Nærbøs hjemmebane. ØIF Arendal kom til Jæren vel vitende om at de ikke hadde vunnet på fire år i Sparebanken Vest Arena. Nok en gang ble det en jevnspilt kamp mellom de to lagene, men etter 11-11 til pause var det gjestene som tok initiativet de siste tretti minuttene. På det meste var Arendal-laget opp i 4 mål ledelse før Nærbø knappet innpå mot slutten. Likevel ble det ØIF Arendal som for første gang på lenge kunne feire seier på Jæren.

Hvis man ser på sesongens tre møter så langt tyder mye på en jevnspilt, spennende kamp i Arendal søndag ettermiddag. Nærbø må treffe på sitt forsvarsspill og være like påskrudd i angrep som de var i onsdagens kamp mot Runar – ikke minst må ØIF Arendals Mathias Rohde Larson stoppes fra å herje fritt. Den svenske playmakeren er REMA1000-ligaens suverene toppscorer og har fått mang en forsvarsspiller til å rive seg i håret i løpet av sesongen.

Hit, men ikke lenger! Jesper Røisland, Rassin Haugseng og Gustav Bergendahl stopper Mathias Rohde Larson under Nærbø og ØIF Arendals siste møte i mars 2024.

Også på tribunen mobiliseres det – ØIF Arendal har invitert russen til kamp, mens Nærbø kommer til Sparebanken Sør-Amfi med minst 60 tilskuere på slep. Vi oppfordrer alle Nærbø-supportere som tenker seg på tur til Arendal i morgen å stille i blått, ta med Nærbø-skjerf, blå flagg og gi #blodsnåttogjuling på tribunen for å heie frem Nærbø-laget i årets første sluttspillkamp.

Billetter til søndagens kamp i Arendal finner du her – de blå supporterne samler seg på B1.

Billetter til onsdagens hjemmekamp i Sparebanken Vest Arena er også sluppet – de finner du i Nærbø sin app og her. Vi håper minst like mange finner veien til hallen denne onsdagen som forrige!