Spenningen publikum i Sør-Amfi fortjente – Nærbø

Spenningen publikum i Sør-Amfi fortjente

To supportergruppen som begge vet å lage liv på tribunen – to lag som hadde noe å bevise på banen. Det lå til rette for en spennende kveld i Arendal lørdag kveld. Noen minutter ut i andre omgang så det ut som kampen skulle bli et mareritt for Nærbø. I stedet for la de inn et ekstra gir foran en stor delegasjon jærbuer på tribunen, tok tilbake ledelsen, men måtte til slutt gi tapt for ØIF Arendal etter det som utviklet seg til en skikkelig grøsser på Sørlandet.

Det virket som begge lag prøvde å presse to omganger håndball inn i de første 30 minuttene i Sparebanken Sør-Amfi lørdag kveld. Målene rant inn i begge ender av banen – etter syv spilte minutter var det scoret 12 mål med en overvekt på to til gjestene. ØIF Arendal svarte raskt og igjen skygget de to motstanderne hverandre. Verken Halvor-Elias Nærland eller Kristijan Jurisic fikk helt tak på motstandernes skyttere i starten av kampen, men ØIFs sisteskanse økte sin redningsprosent mot slutten av omgangen som tillot hjemmelaget å sige fra Nærbø i målprotokollen.

Mot slutten av første omgang entret 16 år gamle Lukas Ueland Nærbø-buret og vartet opp med 3 redninger (jada, vi vet at statistikken sier 1 – vi velger å stole på egen telling). Dessverre klarte ikke jærbuene å utnytte momentet fra Uelands målvaktsredninger og en dobbel utvisning hos hjemmelaget – ØIF Arendal kunne gå til pause med en tre måls ledelse. 19 mål fremover på en omgang må kalles godkjent – 22 bakover vitnet om et forsvar som ikke var av vanlig Nærbø-kvalitet.

Den ledelsen vokste raskt i starten av andre omgang. 7 minutter etter hvilen hadde Nærbø fått ballen bak Ivan Eres i ØIF Arendal mål to ganger mot hjemmelagets fem. Fredrik Ruud så seg nødt til å ta en tidlig timeout og sendte ut Kasper Lothe og Torger Edland på banen.  Fem minutter senere hadde gjestene redusert like mange ganger . Torger Edland sørget for utligningen og assisterte Kasper Lothe da Nærbø gikk opp i ledelse etter halvspilt omgang, fra 27-21 til 30-31.

De siste femten minuttene fikk publikum i Sparebanken Sør-Amfi grøsseren de fortjente. De tilreisende fra Nærbø kjempet ikke bare på banen, de bet også godt fra seg på tribunen for å støtte sine gutter på jakt etter poeng.  Til slutt ble jærbuene felt av egne feil – en redning fra Ivan Eres på skuddet som kunne ført Nærbø opp i to måls ledelse, et par tekniske feil i Nærbø-angrept kombinert med hjemmelagets 7 mot 6 spill sørget for at ØIF var tre mål foran med 90 sekunder igjen å spille. Da nyttet det lite at Halvor-Elias Nærland satte siste kampens siste mål fra egen banehalvdel – ØIF Arendal kunne juble for 37-35 seier i den siste kampen før landslagspausen.

Kasper Lothe fikk fortjent prisen som Nærbøs beste mens Sander Løvlie Simonsen ble kåret til ØIFs beste spiller lørdag kveld.