Et nytt steg mot Final8 – Nærbø

Et nytt steg mot Final8

For en forskjell tre dager kan gjøre! På søndag så vi et Nærbø tilsynelatende blottet for selvtillit pine seg gjennom 60 minutter og gå på et klart tap mot Haslums unggutter. Onsdag kveld skulle samme laget opp mot ØIF Arendal, som mens Nærbø hadde en av sine tyngste kvelder på håndballbanen vartet opp med festhåndball og seier mot et til da ubeseiret Elverum. Lett match for Final8s arrangørklubb var det nok enkelte som trodde, naturlig nok ut fra tallenes tale.

Spent var nok et nøkkelord før kampen for både hjemmepublikumm og Nærbølaget selv. For ikke bare skulle spøkelset fra søndagens kamp jages bort – også skade og sykelista hadde økt siden Haslumkampen. Andreas Horst Haugseng stod i lagoppstillingen, men kom aldri på banen etter søndagens smell i foten. Ole Nærland og Lars Eirik Larsen slet begge med overtråkk. Jesper Røisland og Tord Lode måtte ta plass på tribunen også denne kampen. I tillegg var John Thue ute med sykdom og Lars Sigve Hamre spilte kampen med feber.  Dermed kom Alvar Haugseng og Bo Kristian Kverme inn i troppen.

At Nærbø-laget var noe skadeskutt skulle en ikke tro da kampen ble blåst i gang – for onsdag kveld så Nærbølaget mer ut som seg selv igjen. Borte var nøling i angrepsspillet og usikkerhet i forsvar. De blåkledde kjempet med nebb og klør både fremover og bakover, noe som gav bedre arbeidsforhold for både Joachim Søholm Christensen og Halvor-Elias Nærland helt bakerst.

40 tilreisende fra Svermen jobbet hardt for å støtte bortelaget, men ØIF Arendal slet med å finne samme flyt i spillet som de viste mot Elverum noen dager tidligere. I stedet var det et Nærbø som hadde funnet tilbake til «full fart fremover»-formelen som tok tak i kampen. ØIF sitt første skudd på mål gikk utenfor, før Nærbøs beste spiller Tord Haugseng traff på sitt første forsøk. Gjestene reduserte, men det gikk hele 5 minutt før de igjen kunne skrive en ny strek i måloversikten.

Like lenge gikk det også før mål nummer tre ble registret for sørlendingene. I mellomtiden både løp og skjøt Nærbø forbi ØIFs forsvar og målvakt Kristijan Jurisic – det stod 6-3 etter 10 spilte minutter.  Bortelaget slet fremdeles med å finne utav Nærbøs forsvarsspill og de blåkledde kunne feire 5 måls ledelse ved halvspilt førsteomgang da Lars Sigve Hamre satte inn jærbuenes tiende mål.

De siste femten minuttene av omgangen løste ØIF både forsvar og angrepsspill bedre og Nærbøs ledelses krympet inn mot pausen. Ved halvtid kunne publikum applaudere for en to måls ledelsen 17-15. Håpet om avansement til NMs kvartfinale var virkelig tent i Sparebanken Vest Arena.

Men gjestene fra Arendal hadde ikke tenkt å la Nærbø vandre avgårde med seieren. Andre omgang ble en neglebiter av de sjeldne. De sorte og røde snørte sammen forsvaret bedre enn i de første 30 minuttene og fremover spilte seg stadig oftere gjennom et Nærbøforsvar som innbitt kjempet for å beholde ledelsen. På stillingen 22-20 eksploderte det både på tribunen og på banen når dommerne viste to fingre i luften til Tord Haugseng etter han stoppet Dagur Gautassons skuddforsøk.  Med 10 minutter igjen å spille utlignet ØIF Arendal og 2 minutter senere var gjestene oppe i ledelsen for første gang i kampen.

Tord Haugseng tok ansvar og sørget, godt hjulpet av to redninger fra Halvor-Elias, for både utligning og ett mål foran igjen før han serverte Torger Edland som satte inn Nærbøs 28.mål. Kasper Lothe løp gjennom Arendals forsvar og hjemmelaget var tre mål foran med like mange minutter igjen på klokka.  En syvmeter og kantavsluttning senere var ØIF Arendal nok en gang rett i ryggen på Nærbø med kun ett mål bak.

Tord Haugsengs tiende, og siste, mål for kvelden sendte Nærbø foran med to – ØIFs beste Mathias Larson sørget igjen for kontakt ved å sette inn sin åttende syv-meter for kvelden.  Med 90 sekunder igjen å spille og ett mål foran gikk Nærbø inn i sitt siste angrep. Bakspillerne lette etter åpninger og strekspiller uten hell. Ballen havnet til slutt hos Theodor Svengsård som hoppet inn fra det som for publikum så ut som en håpløs vinkel. I stedet for viste det seg å være utgangspunktet for kampens mest kunstneriske scoring da ballen skrudde nesten vinkelrett rundt ØIFs målvakt.

At laget fra Arendal fikk ballen i mål nok en gang før sluttsignalet hadde ingenting å bety. Nærbø kunne juble for 31-30 seier, videre avansement i NM og ikke minst i lettelse over å ligne seg selv igjen.  Rune Haugseng tok mikrofonen etter endt kamp og takket publikum samtidig som han innrømmet at de siste tre dagene hadde vært tøffe.

Allerede søndag får de blåkledde en ny sjanse til å vise om de fortsetter en positive trenden når det skal spilles om poeng i REMA1000-ligaen mot Fjellhammer.  Kvartfinalene i NM trekkes mandag 9.oktober – Nærbøs navnelapp vil ligge i bollen sammen med Kolstad, KRS Topphåndball, Elverum, Drammen, Bergen, Haslum og Halden.