Fire år siden sist – ØIF Arendal tok seieren på Nærbø – Nærbø

Fire år siden sist – ØIF Arendal tok seieren på Nærbø

Etter fire år uten seier i Sparebanken Vest Arena var søndag kveld sørlendingene som endelig kunne heve armene over hodet og juble sammen med sine tilreisende supportere. Men seieren var ikke av det lettkjøpte slaget, både muskler og øreganger vil nok verke litt når spillere på begge lag våkner mandag morgen.

For det var litt av et lydnivå som møtte de to lagene da de entret den blå parketten. 1250 tilskuere hadde funnet veien til Sparebanken Vest Arena på vinterferiens siste dag, 30 av disse hadde kjørt fra Arendal og gjorde sitt beste for å overdøve flertallet . Også ute på banen smalt det i dueller i begge ender.

I forhåndsomtalen før kamp advarte vi mot ØIFs toppscorer Mathias Rode Larsson og venstrekant Dagur Gautason, og påvirkningen målvakts-paret til ØIF Arendal kan på kamputviklingen. Og vi fikk rett – for når dommerparet blåste av kampen og de røde og sorte kunne begynne sin seiersdans stod Larsson og Gautason for femten av sørlandslaget sine 25 mål og målvakt Ivan Eres med 43% redninger.

Men nå begynner vi i feil ende – la oss spole tilbake til kampstart. Nærbø ble umiddelbart møtt av et offensivt forsvar med Andreas Horst Haugsengs tidligere lagkamerat Josip Vidovic i en fremskutt rolle. Kristijan Jurisic startet i ØIFs mål og reddet Nærbøs første skuddforsøk da Jesper Røisland brøt gjennom forsvaret. Halvor-Elias Nærland ville ikke være dårligere og reddet ØIFs første skuddforsøk som umiddelbart ble omsatt i kontring og mål for hjemmelaget. Gjestene svarte umiddelbart fra avkast og tonen for kampen var satt.

Nærbø holdt seg ett mål foran til det var spilt åtte minutter – da unyttet Sander Løvlie Simonsen ØIFs overtall til å utligne til 4-4. Like etter var det hjemmelagets tur å spille i overtall og både ta tilbake ledelsen samt øke den til to mål foran. Unøyaktighet ved innspill til strek og tekniske feil fra Nærbøspillerne gjorde arbeidsvilkårene lettere for ØIF forsvaret og de reduserte til ett mål bak igjen.

En god Halvor-Elias Nærland i hjemmelagets mål hindret flere av ØIFs skuddforsøk, også da Heine Jensens menn la om til 7 mot 6 spill. Nærland klarte imidlertid ikke hindre Mathias Larsson hans fjerde mål etter halvspilt omgang – på full fart ut av banen klarte dansken vri ballen bak Nærland i Nærbø-målet, via stang og i mål.

7 minutter før pause utlignet ØIF Arendal nok en gang, denne gang ved William Fiala Gjermundnes (som har vært ute av spill et halvt års tid siden sist besøk i Sparebanken Vest Arena). Kort tid etter var det gjestenes tur å ta ledelsen i kampen for første gang – det stod 9-10 på tavla og Nærbø slet med å finne veien gjennom ØIF Arendals forsvar.

Nærbø led av en 6 minutters måltørke mot slutten av omgangen før Tord Haugseng og Theodor Svensgård tok Nærbø tilbake i ledelse med to kjappe scoringer. Mathias Larson var på farten igjen og fikk æren av å sette første omgangs siste mål da han satte inn ØIFs ellevte og sitt femte mål for kvelden. Både Nærbø og ØIF Arendal brukte en timeout i de siste minuttene av omgangen uten at det gav noen uttelling, 11-11 ble pauseresultatet i Sparebanken Vest Arena.

På vei inn i garderoben etterlyser ØIF Arendals Luka Panza mer temposkifte og tålmodighet i sørlendingenes angrepsspill, mens Nærbøs Atle Gudmestad erkjente at hans lag stanget i sitt angrepsspill, men var fornøyd med måten de forsvarte seg mot gjestene.

Etter pause så det ut som det var Heine Jensen og Luke Panza som hadde fått mest gehør for sine justeringer i garderoben. For akkurat som Panza etterlyste i pausepraten brukte ØIF Arendal mer tid i angrep og brøt ned Nærbøs forsvarsspill. Hjemmelaget foresatte å bomme på sine innspill til strek, i tillegg hadde Ivan Eres kommet inn i ØIFs mål og plukket flere viktige skudd – blant dem en straffe fra Tord Aksnes Lode på stillingen 17-20 etter halvspilt andreomgang.

ØIF Arendal var på det meste oppe i fire måls ledelse og flesteparten på tribunen i Sparebanken Vest Arena innså at å plukke poeng kunne bli vanskelig. Men de blå på banen hadde slett ikke tenkt å gi opp så lett. Halvor-Elias Nærland bestemte seg for å låse målet de siste minuttene og hjemmelaget klarte å kjempe seg tilbake til ett mål bak. Begge lag satte inn 7 mot 6-spill i angrep i et forsøk på å avgjøre kampen. På stillingen 23-24 med 45 sekunder igjen reddet Ivan Eres Kasper Lothes forsøk på utligning. I stedet for var det Josip Vidovic som kan sikre ØIF Arendal seier 23-25.

Halvor-Elias Nærland når akkurat frem og nekter Sondre Gjerdalen mål fra avkast…

Det var lite tvil om bestemannpremien hos begge lag søndag kveld. Med ni mål og tre assists ble Mathias Larson den naturlige mottakeren av prisen som ØIFs (og banens) beste. Like naturlig ble Halvor-Elias Nærland igjen stemt frem av publikum i Sparebanken Vest Arena til Nærbøs beste. ØIFs trener Heien Jensen var svært fornøyd med to poeng etter en tett batalje der avgjørelsen kom da de klarte å komme seg fire mål opp i en kamp, som utviklet seg til å bli en forsvars- og målvaktskamp. Atle Gudmestad trakk også frem godt målvakt- og forsvarsspill da han oppsummerte kampen, der Nærbøs angrepsspill stanget i ØIF Arendals forsvarsmur.

Lørdag venter en viktig bortekamp for Nærbøs håndballgutter – turen går til Bergen og «slaget om Vestlandet» Rundt 50 jærbuer har meldt sin interesse for å reise til Åsane Arena og heie frem sine gutter mot laget, som etter seier mot nettopp ØIF tidligere i uken krøp helt opp i ryggen til Nærbø på tabellen. Billetter til den kampen finner du her

Neste hjemmekamp er torsdag 21.mars mot BSK Håndball Elite. Billettene til den kampen slippes etter kampen mot Bergen.