På det tredje skal det skje??? – Nærbø

På det tredje skal det skje???

Onsdagens møte mellom Nærbø og Haslum blir det tredje i rekken denne sesongen. To ganger i høst har de blåkledde tatt turen til Nadderud Arena – begge gangene har de blitt sendt hjem uten seier. Det er en ekstra motivasjon inn mot kampen på hjemmebane onsdag kveld!

Sesongens første møte mellom lagene finner vi så langt tilbake som i starten av oktober. Da kom Nærbø fra seier to seire og ett tap i ligaen pluss videre avansement i NM mot 3.divisjonslaget Havørn. Haslum hadde hatt en lignende start på sesongen, men det sterke uavgjortresultatet mot Drammen i slutten av september gav en indikasjon på at Haslum anno sesongen 2023-24 var en sterkere utgave enn laget som havnet sist etter fjorårets sesong. 

Det fikk også Nærbø erfare i sesongens første møte – vi skrev vel «En kamp for glemmeboken» når vi oppsummerte det som ble en 34-26 seier til Haslum. For de blåkledde ble hardt straffet for tekniske feil av et Haslumlag med mange unge spillere som hadde lyst å vise seg frem i tillegg til en Nikolai Wiig bakerst som stod med en redningsprosent over 40. Sesongens andre tur til Nadderud Arena var kvartfinaleoppgjøret i NM en liten måned etter det første møtet. Etter en jevnspilt førsteomgang var det nok en gang de rødkledde som kunne juble for seier og semifinale-plass under Final8 nå i februar. 

Når vi nå går inn til sesongens tredje møte kan ingen gå i fella å undervurdere laget fra Bærum. Selv om skuddsikre Felix  Abrahamsen Lunde dessverre igjen ble langtidsskadet tidlig i høst har unge talenter tatt opp hansken og satt sitt preg på årets REMA1000-liga. Når vi ser på statistikken mellom onsdagens to motstandere troner 19 år gamle Lasse Sunde Lid øverst på både målstatistikken og antall assists, tett etterfulgt av ett år eldre Sverre Ottesen. I andre enden av banen venter forsvarssjef Håvard Bjørnskau Johannesen som kan skape problem for ethvert etablert angrepsspill. Og aller bakerst Nikolai Wiig, en målvakt vi vet kan stenge buret, sist vist mot gamle lagkamerater fra Drammen for få dager siden. 

Som Nærbø har også Haslum hatt endring på benken – den tidligere landslagsspilleren Erlend Mamelund har tatt over for Tom-Erik Skarpsno og Eirik Oskarsen i løpet av spillepausen. Han kan vise til seier over Runar og Sandnes før det nesten ble poeng etter en jevnspilt kamp mot Drammen for noen dager siden. 

Nærbø var tippet høyt opp på tabellen av enkelte før årets sesong, men svingende resultat har sørget for at jærbuene gikk til landslagspausen på en åttendeplass. Seier mot  KRS Kristiansand i Aquarama, et sterkt uavgjort-resultat mot Drammen på bortebane og nå til slutt et tap på hjemmebane mot Elverum for en uke siden er fasit på de tre første kampene i vårsesongen. Tre poeng plukket pluss resultat som har gått jærbuenes vei i andre oppgjør har løftet Nærbø-laget opp til en sjetteplass med 17 poeng. Haslum, med like mange seire som Nærbø, ligger før onsdagens kamp på 10.plass.  At det kun er to poeng opp til jærbuene på sjetteplass sier noen om hvor tett det er mellom lagene fra midten av tabellen til kvalifiseringsstreken.

Nærbø har de siste kampene av forskjellige grunner måtte hvile de mest rutinerte spillerne. I deres fravær har flere av spillerne som tidligere har hatt mindre spilletid kommet inn og tatt ansvar, som Kasper Lothe og Jesper Røisland. I tillegg har Rassin Haugseng fått slått seg mer løs fremover i banen, med stort hell. 

Vi tok en prat med trener Atle Gudmestad etter mandagens trening – hvordan ser han på onsdagens oppgjør?

Det mangler ikke på engasjement hos Atle Gudmestad på sidelinjen – her i fra forrige ukes kamp mot Elverum i Sparebanken Vest Arena.

«Nærbø har vist mange positive tegn etter pausen, til tross for spillere som er utilgjengelige. Hvordan ser du for deg resten av sesongen – vil disse spillerne fortsette å vokse og ta sin rolle innad i laget?»

«Haslum står med to seire mot oss så langt i sesongen, og har også en god inngang på vårsesongen. Nærbø har plukket tre poeng på de tre siste kampene. Hva møter oss på onsdag?»

«Haslums forsvarsspill er bygget opp rundt Håvard Bjørnskau Johannesen og har bevist i flere kamper at det er et vanskelig forsvar å bryte gjennom i etablert angrep. Nærbøs forsvar har også sett bra ut de siste kampene – blir dette en forsvarskamp eller vil begge lag ha fokus på fart og løpe kontra og ankomst?»

Kampstart i onsdagens kamp er klokken 17:55 – vi håper du er med på #fullhall i forsøket på å tukte Haslum for første gang denne sesongen. Billetter finner du i appen og på her

Onsdagens kampsponsorer er Sparebanken1 SR-Bank og Eiendomsmegler 1