En kamp for glemmeboken – Nærbø

En kamp for glemmeboken

Det var et Nærbølag med tre endringer i troppen som møtte til kamp mot Haslum i Nadderud Arena søndag kveld. Jesper Røisland, Tord Aksnes Lode og Joachim Søholm Christensen måtte alle bli hjemme – inn kom Jonas Mælen, minstebror Alvar Haugseng og det 16 år gamle målvakts-talentet Lukas Ueland.

Inngangen til kampen var klar – å revansjere det sure ett-målstapet mot Halden på hjemmebane forrige helg. Men for å klare det må en møte opp påskrudd til kamp – og det gjorde ikke Nærbø søndag kveld.  Et ungt Haslumlag, med kun fire spillere over 20 år, straffet Nærbø i alle kampens faser. Selv ikke to røde kort klarte å sette stopper for hjemmelagets herjing med gjestene fra Jæren. 19 år gamle Lasse Sunde Lid herjet med både forsvar og Halvor-Elias Nærland i målet og endte til slutt på 10 mål og 5 assist. Felix Abrahamsen Lunde endte til slutt med 7 nettkjenninger, men tok i tillegg ansvar som servitør og var nest sist på elleve av hjemmelagets scoringer. 

I andre enden av banen hadde virkelig Haslum-målvakt Nikolai Wiig møtt på jobb etter suspensjon og hjernerystelse. Allerede fra første skudd stengte han buret og var sterkt delaktig i at Nærbø måtte gå til pause med kun åtte scoringer – hele ti mindre enn Haslum. Han bidro også, sammen med Even Haugli, til at Nærbøs 100% treff på straffer til nå i sesongen ble redusert til 71% – på syv forsøk ble kun tre satt i mål.  

Målvaktskollega Halvor-Elias Nærland hadde ikke en like god dag på jobben og med en syk Joachim Søholm Christensen hjemme på Jæren fikk 16 år gamle Lukas Ueland sine første minutter i REMA1000-ligaen i slutten av første omgang. Halvor-Elias var tilbake mellom stengene i andre omgang og fikk fingrene på noen flere skudd, men 29% er likevel langt fra det man er vant med fra den kanten.  

Selv om gjestene fant målet 18 ganger mot Haslums 16 i andre omgang var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne søndag kveld. Nærbø ble rett og slett spilt ut av et bedre Haslum-lag og har nå frem til onsdag å finne tilbake til seg selv. Da kommer ØIF Arendal til Sparebanken Vest Arena i NMs åttendelsfinale.