Sesongens andre bortekamp – Nærbø

Sesongens andre bortekamp

En uke er gått siden Halden stilnet et, for anledningen, rødkledd Sparebanken Vest Arena. Mot Haslum på søndag er Nærbø tilbake i sine vanlige blå drakter, på jakt etter sin andre borteseier. 

For ordens skyld: Til dere som klødde seg litt i hodet etter å ha lest forhåndsomtalen på Haslums nettside – nei det er ingenting galt med hukommelsen deres. Nærbø tapte IKKE mot Sandnes på bortebane, faktisk er de ubeseiret på bortebane så langt i sesongen (en seier i REMA1000-ligaen mot Sandnes og en mot Havørn i NM). Det som ER sant er at etter to hjemmetap på rekke, mot Drammen og Halden, er Nærbø på jakt etter flyt og seier igjen. 

Haslum, som i fjorårssesongen tok sine to eneste poeng mot Nærbø i Sparebanken Vest Arena, står også med to tap sine første fire kamper. Begge disse har kommet hjemme i Nadderud Arena: serieleder Elverum ble for sterke i åpningskampen før Sandnes også tok med seg poengene fra Bærum for et par uker siden. Den foreløpig eneste seieren kom mot nyopprykkede Viking TIF, mens et, til da, ubeseiret Drammen måtte avgi ett poeng til Haslum forrige fredag.  

Med hele elleve nettkjenninger av Haslums 32 i Drammenshallen var 24 år gamle Felix Lunde banens gigant (også bokstavelig talt – Felix måler hele 205 på sokkelesten). Etter 16 måneder på sidelinjen med skader har Felix virkelig skutt seg tilbake i norsk eliteserie og er en viktig bidragsyter for Bærumslaget fremover, særlig med tanke på at Stig Tore Moen Nilsen er ute på ubestemt tid. Ikke bare må Nærbøforsvaret holde Lunde unna skuddhold – også strek-veteran Vegard Tenfjord er en målfarlig mann og viktig forsvarsspiller for Haslum. I tillegg er målvakt Nicolai Wiig tilbake mellom stengene etter suspensjon og hjernerystelse.  

Forrige helg gikk Tord Haugseng av banen som nimåls-scorer, noe som førte ham opp på tredjeplass på Nærbøs målstatestikk så langt. Foran seg på lista har han høyreback Lars Sigve Hamre og høyrekant Theodor Svensgård, tett etterfulgt av playmaker Andreas Horst Haugseng og linjespiller Lars Eirik Larsen. Søndag trenger Nærbø at disse, og resten av laget, setter sjansene de får fremover, men ikke minst setter opp et forsvar og målvakts spill som stopper hjemmelagets skuddstyrke. 

DU kan fremdeles skaffe deg en av de røde jubileumsdraktene – auksjonen varer til søndag 08.10 kl. 21.00 – klikk på bildet for å finne oversikt budene.

De første rundene i årets REMA1000-liga har inneholdt overraskende resultat hver runde. Bortsett fra Elverum har alle lag tapt poeng og også serielederen måtte kjempe hardt for seieren mot nyopprykkede Bergen i forrige serierunde. Til nå i sesongen har Nærbø tapt fire poeng – til sammenligning har fjorårets seriemester gitt fra seg tre …. 

Femte serierunde startet allerede lørdag med Sandnes-seier mot BSK på bortebane i Oslo, Fjellhammer måtte gi tapt for Drammen hjemme i Lørenskog, mens Bergen Håndball kan kalle seg best i byen etter en knapp seier mot Viking TIF.  Søndag spilles det også tre kamper – i tillegg til Nærbøs kamp mot Haslum møtes Halden og Runar i Tistedalshallen og Elverum reiser til Arendal for å møte vår NM-motstander ØIF Arendal.