60 minutter på høyoktan = ett poeng – Nærbø

60 minutter på høyoktan = ett poeng

Lars Sigve Hamre, Andreas Horst Haugseng , Jonas Mælen, Marius Olseth og Joachim Søholm Christensen var fortsatt fraværende fra Nærbøs spillertropp da jærbuene reiste til Drammen for å møte liga-treeren i Drammenshallen. I tillegg var også Tord Haugseng hjemme på Jæren – inn i troppen kom derfor 19 års gamle Niklas Tingvik fra Nærbøs rekruttlag.

Før kampen advarte Kristian Kjelling sine menn mot å ta lett på et Nærbø som manglet noen av sine mest rutinerte spillere, mens Rune Haugseng håpet han og trener-makker Atle Gudmestad kunne legge en taktisk plan som kunne gi Nærbø muligheten til å holde følge med et fartsfylt Drammen-lag.Konklusjonen etter 60 spilte minutter må være at Nærbø-benken traff på sin kamp-plan – for andre gang reiste Nærbø hjem fra Drammenshallen uten tap og 1 poeng kjente nesten som en seier søndag ettermiddag.

At det kom til å bli en kamp med mye løping mistenkte vi før kampstart – Drammen og Nærbø er begge kjent for kjappe igangsettinger, både fra midtstrek og målvakt. Mistanken ble fort bekreftet – kampens første scoring kom ved unge David Walstad Haugstvedt, Nærbø stupte rett i angrep fra avkast og utlignet ved Kasper Lothe. Kampens tredje mål var også resultat av en kontring, denne gangen fra Nærbøs forsvarsspiller Gustav Bergendahl.

Begge lag fortsatt å holde tempo oppe – det vekslet mellom uavgjort og ledelse til begge lag fra start. 8 minutter ut i kampen og før første gang økete ledelsen til to mål foran, signert et heltent Nærbø-lag. 2 minutter senere og Drammen hadde utlignet til 7-7. 14 mål på ti minutter bekreftet kampbildet vi mistenkte fra start.

Herman Vildalen noterte seg for Drammens tredje utvisning etter halvspilt omgang uten at Nærbø klarte å utnytte overtallet nevneverdig. I stedet var det hjemmelaget som tok tak i kampen og overtok ledelsen 13-10 ti minutter før pause. Var det nå Drammen skulle sette inn støtet og stikke fra jærbuene?

Det hadde ikke de hvitkledde fra Nærbæ tenkt i det hele tatt. John Thue kontret inn 13-11, 16 år gamle Lukas Ueland kom inn og reddet straffe før Torger Edland førte Nærbø helt opp i ryggen på Drammen igjen. Ole Nærland scoret sitt første mål i kampen 7 minutter før pause og utlignet til 16-16. De siste minuttene av omgangen ble som en ping-pong kamp – Drammen scoret, Nærbø svarte. Omgangens siste mål stod John Thue for før Halvor-Elias Nærland i Nærbømålet reddet Viktor Nordbergs skuddforsøk. Dermed kunne lagene gå til pause med 18-18 lysende på tavla.

Rune Haugseng roste sine spillere etter halvspilt kamp og trakk frem at spillere som vanligvis har mindre spilletid tok ansvar og fant løsninger sammen. Fokus i siste del av kampen måtte rettes inn på returløp og hindre lette kontringer fra Drammen. Kristian Kjelling var mindre fornøyd med hjemmelagets første omgang. Han poengterte at det var mye som ikke fungerte, særlig bakover med svakt forsvarsspill og lite redninger.

Ole Nærland begynte andre omgang der han avsluttet første – med scoring. Igjen skygget lagene hverandre, frem til 10 spilte minutter. Nok en gang fant Jesper Røisland Ole Nærland på linja og gjestene var oppe i 2-måls ledelse. Halvor-Elias Nærland reddet skuddet fra August Lind Oma og nok en gang kunne Jesper Røisland assistere Nærbøs mål, denne gangen ved å spille opp venstrekant John Thue. Nærbø hadde rykket fra og ledet med tre mål med 20 minutter igjen å spille.

Kristian Kjelling hadde sett nok og tok en tidlig time-out der Drammen-spillerne i klartekst fikk beskjed hva treneren syntes om prestasjonene så langt. Hjemmelaget svarte med en teknisk feil i første angrep etter trenerens beskjed – Nærbø hadde dermed en sjanse til å gå opp i fire måls ledelse. I stedet for ble det to tekniske feil på rappen for jærbuene og Drammen var igjen kun ett mål bak, 24-25.

Andre omgang var halvspilt før Drammen klarte å utligne og det stod 26-26 på tavla. Nærbøs fanklubb avdeling Østlandet hørtes godt gjennom TV-ruta og gjorde sitt beste for å støtte bortelaget i innspurten av kampen. Og spennende ble det – Drammen kjempet hardt for å komme opp i ledelse igjen, men gjestene kjempet like innbitt for å få med seg poeng  hjem til Jæren.

Theodor Svensgård satte inn Nærbøs 31.mål på straffe, Viktor Nordberg svarte ved å kontre inn Drammens 31. Med ett minutt igjen tok Drammen sin siste time-out og la planen for det som skulle bli hjemmelagets siste angrep. Drammens beste søndag kveld, David Walstad Haugstvedt ble blokket ned av Nærbøs forsvar og det var jærbuenes tur å legge angrepsplaner med 15 sekunder igjen. Torger Edland skudd fant ikke veien i nettmaskene og dermed endte det med poengdeling i Drammenshallen etter 31-31.

For andre gang på rad reiser Nærbø hjem fra Drammen uten tap, denne gangen et verdifullt poeng. Ole Nærland ble kåret til Nærbøs beste søndag kveld etter å ha truffet på 7 av sine 8 skudd. Men det er flere som kan og bør nevnes her: Halvor-Elias Nærland som nok en gang plukker mange viktige skudd –  Jesper Røisland med fem mål på syv forsøk og ikke minst åtte assists – Kasper Lothe som i sin playmaker-rolle også stod bak åtte assists og fire mål på egen hånd. Vi kunne egentlig skrevet ingen nevnt, ingen glemt for et ene poenget fra Drammenshallen var resultatet av en sterk laginnsats fra jærbuene!

Nå håper vi Nærbø-supporterne kjenner sin besøkelsestid og stiller mannsterke til årets første hjemmekamp i Sparebanken Vest Arena førstkommende onsdag. Da er det Elverum som står på motsatt banehalvdel og Nærbø trenger all den støtt de kan få i forsøket på å tukte serietoeren på hjemmebane. Billetter ligger i Nærbøappen og på nett! Kampsponsor til onsdagens kamp er Hå Rugeri.