Vanskelig bortebane – Nærbø

Vanskelig bortebane

Drammenshallen har alltid vært en vanskelig bortebane for Nærbø – det var først en thriller av en kamp fra fjorårets sluttspill Nærbø klarte å dra med seg en seier derfra. I årets sesong har de to lagene befunnet seg mot hver sin ende av tabellen. Drammen har luktet på topp-plasseringer, mens Nærbø har slitt mer med poengsankingen. 

Sesongens første møte, så langt tilbake som til september 2023, endte med en klar seier til bortelaget i Sparebanken Vest Arena. Siden sist møte har det skjedd endringer på begge lag – for Nærbøs del på trenersiden, mens Drammen har mistet playmaker Sindre Aho til tyske Melsungen. 

Drammen startet REMA1000-ligaen med tre klare seire, inkludert seieren i Sparebanken Vest Arena, før det ble en uavgjort mot Haslum i slutten av september. I oktober var de tilbake på seierssporet igjen og plukket med seg 2-poengere mot Fjellhammer, Bækkelaget, Bergen og ØIF Arendal før serieleder Kolstad satte en stopper for seiersrekken. 

Etter en sterk start på sesongen med 15 poeng på de 8 første kampene har seiersrekken kjølnet noe med 7 poeng på like mange kamper, inkludert et klart tap i vårsesongens første kamp mot Elverum. Det plasserer Kristian Kjellings menn på en fjerdeplass med 22 poeng totalt. Med kun tre tap er det først og fremst uavgjortresultatene Drammen har tapt terreng til topp på, totalt har det blitt fire poengdelinger til nå i årets sesong. 

Poengdeling har Nærbø kun to av så langt i sesongen, antall seire og tap er begge syv.  Med en viktig 2-poenger i årets første kamp mot KRS Topphåndball på torsdag har Nærbø plassert seg på en syvendeplass med 16 poeng før søndagens møte med Drammen. 

Oppgjørene mellom Drammen og Nærbø blir ofte fartsfylte. Begge lag har kantspillere som liker å løpe og straffer feil i motstanders angrep nådeløst, både Ola Lillelien Hoftun og Emil Hansson ligger høyt oppe på Drammens toppscorerliste. Helt øverst på den lista ligger Trym Kroperud Johnsen. Bakspilleren ble også toppscorer i Sparebanken Vest Arena og en spiller Nærbø-forsvaret må stoppe søndag sammen med strekspiller Kristian Rammel og bakspiller Viktor Petersen Norberg. I tillegg har Drammen flere spennende unggutter som nyter godt av trener Kristian Kjellings tillit – nylig 18 år gamle August Lind Oma ble kåret til banens beste mot Elverum tidligere i uken, 20 år gamle Sondre Skovli kan bekle både strek- og bakspiller-posisjon og 2005-modellen David Walstad Haugstvedt som noterte seg for elleve mål i oppgjøret mot Elverum før jul. 

Etter torsdagens seier i Kristiansand returnerte Nærbø-laget til Jæren samme kveld. Med tett kamp-program tar trenerteamet Gudmestad/Haugseng seg ikke tid til hviledager, både fredag og lørdag ble brukt til å finpusse formen før turen til Drammen. 

Kampstart i Drammenshallen er klokken 18:00, er du i området og har lyst å gå på kamp finner du billetter i Drammens app eller her. Kampen sendes også på tv2play.