Hvem står fortsatt ubeseiret på søndag? – Nærbø

Hvem står fortsatt ubeseiret på søndag?

Etter to serierunder står tre lag med full pott så langt i REMA1000-ligaen – Elverum, Drammen og Nærbø. Alle tre er tippet på øvre halvdel av tabellen av diverse eksperter. Det vil endre seg søndag kveld når de to sistnevnte møtes i Sparebanken Vest Arena.  

Drammen har tradisjonelt vært et lag som ikke har stått bra til Nærbø. Lenge var Kristian Kjellings menn laget Nærbø aldri hadde tatt poeng fra på hjemmebane. EHF European Cup semifinalen våren 2022 endret det. Siden Tord Aksnes Lode avgjorde den kampen til hjemmelagets fordel, har ikke drammenserne reist hjem fra Jæren med seier. Til tross for poengtap i SPV Arena klarte Drammen plukke flere poeng enn Nærbø og havnet dermed på plassen over jærlaget ved sluttspilt serie, på fjerdeplass mot Nærbøs femteplass.  

Siden forrige sesong er det få endringer på hjemmelagets tropp – hos Nærbø er venstrehendte Jesper Røisland eneste nye ansikt inn. Drammen derimot har gått gjennom store endringer før sesongen. Borte er kontinuitetsbærere som Gøran Sørheim, Oskar Olafsson, Espen Gommerud Våg, Markus Niva og målvakt André Bergsholm Christensen Gøran Sørheim har er riktignok ikke helt borte – han har gått inn i trenerteamet og kan være med å styre fra benken i stedet for på banen.  Nye ansikt inn hos Drammen er Nikolai Moe og noen nye nordiske innslag i islandske Robert Sigrudarson og svenske Emil Hansson. Blant målvaktene finner vi unge Oskar Larsen Syvertsen som viste seg frem i sommerens U-19 VM sammen med vår egen venstrekant Marius Olseth.  

Nærbø har til nå møtt to lag som er forventet å kjempe i nedre halvdel av tabellen gjennom sesongen – nykommer Viking TIF ble komfortabelt slått hjemme i sesongstarten, mens nabo Sandnes viste seg som en hard nøtt i Sandneshallen – seieren ble ikke sikret før siste spilleminutt. Drammen serieåpnet mot Halden i Tistedalshallen og kunne reise derfra med en 8-målsseier før også de møtte Sandnes. Hjemme i Drammenshallen holdt Sandnes følge langt ut i andre omgang før også drammenserne kunne juble for sesongens andre seier. 

Både Nærbø og Drammen ble tippet rundt samme plassering som forrige sesong før seriestart. Noen eksperter har tippet Drammen foran, andre har vurdert jærbuene som det sterkeste laget. Søndagens oppgjør vil gi en første pekepinn på hvilke eksperter som har tippet riktig – for Nærbø sin del må de opp noen hakk i forhold til de to første kampene for å fortsatt stå med full pott søndag kveld. 

Billetter til søndagens toppoppgjør finner du i Nærbøs app og her, i tillegg til i døra kampdagen. Sparebanken Vest stiller hele høsten opp med gratis inngang til barn og unge opp til 17 år – dere kan hente ut gratis billetter på felt E og F med kode «SPVforalle». Søndagens kampåponsor er Lars Gaute Sport og Umbro.